Gönderen Konu: Ana ariyi boyama...  (Okunma sayısı 1110 defa)

Ana ariyi boyama...
« : 16 Şub 2017 13:23:22 »
Ana boyalı olacak diye bir şart yok.
Onun için en azından, O kovan kapağı içine yapıştıracağınız bir kağıda not tutmanız yeterlidir yilini yazin yeter.

Kesinlikle kovan içerisindeki anayı her hangi bir boya ile boyayıp kovana atmayiniz.
 Kalitesiz, kokulu, ucuz, uygun olamayan kalemler, satildigini biliyorum..

Bu kalemlerle islemi yaparsaniz  Değişen kokudan dolayı anayı hemen öldürürler.
Denenmis kullanilmis markayi bulun

Çevrimdışı nevzatkayacık

  • *
Ynt: Ana ariyi boyama...
« Yanıtla #1 : 16 Şub 2017 20:32:11 »
Uni posca kalemle boyama yapıyorum.

Önceleri ana arı boyamak için aparat almıştırm. Bir tane ana arıyı öldürünce vazgeçtim kullanmaktan.

Ana arı gezerken punduna getirip kafasına kalemle boyayı sürüyorum. Yetmezse bir daha.

Erkek arılarda deneyebilirsiniz.

  • *****
Ynt: Ana ariyi boyama...
« Yanıtla #2 : 17 Şub 2017 01:19:24 »
Ben mevzuya büyük ölçek olsa nasıl olur diye bakıyorum.  200 kovan bakıyoruz diyelim,  her kovanda anayı bulmak ortalama 1 dakika sürse 200 dakika ekstra iş,  3 saat 20 dakika ana bulma süresi.. Benim belim ve göbeğim bu ekstra süreye dayanmaz.  200 kovan çok büyük ölçek olmasa da hesap yapmaya uygun bir büyüklük gibi... Ana boyalı ise çerçeve arasına bakarak bile görme şansım olur,  bel ağrısından kurtulurum,  başka problemli kovan için daha fazla düşünme şansım olir diye düşünüyorum. 
« Son Düzenleme: 17 Şub 2017 10:21:45 Gönderen: Ziya Yapıcı »

Ynt: Ana ariyi boyama...
« Yanıtla #3 : 17 Şub 2017 02:10:31 »
İşaretsiz ana ile çalışmak büyük zorluk.

Kesinlikle işaretli olmasını istiyorum.

Çevrimdışı Şevket Topal

  • *
  • İleti: 117
  • Katkı 3
  • Koloni sayısı: 100
Ynt: Ana ariyi boyama...
« Yanıtla #4 : 18 Şub 2017 21:03:38 »
Kimi anaların boyaları silinmiş yarın kontrolde  tekrar geçen senenin rengine boyanacaklar iyi görünürler yoksa ara ara yok

Çevrimdışı Onur Özer

  • *
Ynt: Ana ariyi boyama...
« Yanıtla #5 : 13 Eyl 2017 05:56:34 »
Ana boyanınca kontroller çok kolay.

İlk kez ana boyadım geçen ay.

Tutamadım, çerçevede gezinirken boyamaya çalıştım. İlk sefer, ikinci, üçüncü.. derken bizim ana badana oldu 😀

Baktım anayı kovalıyor işçiler!

Kalem uni posca..

Önce anayı üst kapak kenarına kadar sıkıştırdılar, ardından kovandan dışarı! Ana üç dört kez kovan etrafında uçuştu, her görmeye kalktığında yeniden karşıladılar.

Umudu kestim.

Ertesi sabah baktığımda ana kovanda çalışıyordu..