Gönderen Konu: Arı birleştirme  (Okunma sayısı 246 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet60

  • *
  • İleti: 74
  • Katkı 0
Arı birleştirme
« : 06 Eyl 2018 13:28:50 »
Değerli arkadaşlar, sonbahar bakımı geldi arıların kışa hazırlanması gerekiyor. Bazı arılarım 10 çıta bazıları (bölmeler) 3 çıta seviyeleme yapmak istiyorum. Güçlülerden zayıflara 1 er 2 şer çıta ekleyeceğim sonbaharda en pratik ve az arı kaybı yaşayacağım yöntem sizce hangisi. gazete kağıdı ile mi? koku ile mi? yoksa koku olmadan kovanın arılardan en uzak yerine çıtayı koyarak mı? bazıları sarımsak kokusu ile birleştirme yaptığını söylüyor. Sonbaharda arı birleştirmelerinde nelere dikkat etmek gerekiyor.





Çevrimdışı Mehmet GÜNGÖR

  • Moderator
  • *****
  • İleti: 37
  • Katkı 2
  • Yer: Kayseri
Ynt: Arı birleştirme
« Yanıtla #1 : 07 Eyl 2018 08:49:21 »
Merhaba,
Birer çerçeve olarak tarlacı arıların da çerçeveyi terk etmelerini sağlıyarak  veriniz.
sabahtan 3 çerçeve kovanın bölme tahtası dışına koyup , akşama doğru içeri alırsınız.

3 çerçeve arınında diri olması gerekiyor ki ,birleşme daha sağlıklı olsun
Burada en önemli unsur ana arı olduğundan  ana arı zarar görmesin

Takviye vereceğiniz çerçeve üstünde ki yavrularında üşümemesine özen göstermeniz gerekiyor. verdiğiniz çerçeveyi arı saramıyacak gibiyse kovana zarar verir. gerekirse arısız kapalı takviyesi verip, arısız açık yavrulu çerçeve de alabilirsiniz.

Bu işlemi yaparken koku  kullanmıyorum ama garanti olsun derseniz, ana arıyı kafese alıp, koku kullanabilirsiniz.

3 çerçevelik arıya 3 çerçeve birleştirecekseniz gazete kağıtı kullanılabilinir.