Ana Arı > Ana Arı

En verimli Ana Arı nasıl olmalı....?

(1/2) > >>

KAFKAS 67:
Selam arkadaşlar.Kimi hobi ,kimi ticari olmak üzere arıcılık yapıyoruz.Dolayısıyle az sayıda kovanı olanda ,çok sayıda kovanı olan da dönemsel koloni yönetimi yapmak zorundayız.Bu doğrultuda dünya literaturune girmiş bilgiler ışığında uygulamalar la başarı elde etme çabamız kimi zaman olumsuz sonuçlanıyor.
Hal böyle olunca en'' kolay arıcılık'' nasıl yapılabilir?
Arı bakıcısı olmak yerine üretici olmanın en doğru yolu nedir?
Bu işlevin odak noktası ANA KRALİÇE olduğu gerçeğini de göz önüne alırsak,
''EN VERİMLİ ANA ARI NASIL OLMALI''???
Konuyu birbirimize ışık tutma adına deneyimleriniz ve bilgileriniz ölçüsünde paylaşımınıza açıyorum.
Herkese sevgiler saygılar...

dogalaricilik:
Benim kanaatim odur ki.
1- oğul olayından kaçınmak gerek. Oğul gelenlerin analarını değiştirmek gerek.
2- hırçın, verimsiz yada kriterlerimize uymayan kovanları elimine etmek gerek.
3- zaman zaman güzel özelliklerde anaları arılıklara katmak gerek. Böylelikle zaman içerisinde arılık iyiye doğru gidecektir.

Neo24:
Bu sene aldığım buckfast anadan, ana uretsem verimli olur mu?
Bu arının gelişimini ve bal toplaması hoşuma gitti.

M.Peker İskar:

--- Alıntı yapılan: Neo24 - 03 Tem 2018 20:57:08 ---Bu sene aldığım buckfast anadan, ana uretsem verimli olur mu?
Bu arının gelişimini ve bal toplaması hoşuma gitti.

--- Alıntı sonu ---
  Buckfast konusu oldukça tartışmalı bir konu. Ve bu konu sürekli aklımı kurcalıyordu,sorularımın cevaplarını bulabilmek için iyi bir damızlık ve erkek hattı olarak kullanmak amacı ile iyi bir üreticiden 5 adet buckfast ana arı getirtiyorum. Bu yıl herhangi bir fikir vermeyecektir,2019 da anlamış olacağım. Bu konuda İzzet Bey'in bize yardımcı olabileceğine inanıyorum.Benim kafamdaki en büyük soru şu:::Kullanıcının hizmetine sunulan Buckfast hatları verimlilik pik noktasını yakalamış hatlar,bu hatlardan ana ürettiğimizde Yukarısı olmayacaktır diye düşünüyorum,zira böyle bir olasılık olması halinde ıslahçı kişi prosese devam ederdi,kesinlikle denemiştir sonuçta iyileşme
 olmayıp aksine negatif olmuştur düşüncesindeyim ve bir adım geri dönüp pazara bu anayı sürmüştür. Benim mantığım bu şekilde çalışıyor.

Neo24:
Tşkler Mustafa abi,
O zaman İzzet hocamdan yorum istiyoruz:-)
En azından oğul eğilimi,bal toplama,sakinlik konularında yerli arilardan ilerde olsun yeter.
Mesela benim yerli arılarda ogula gitmeme yüzde 20...
Bunu yüzde elliye tasisam yeterli benim için..
Kovanın içini açınca saldırsın tamam ama bir saat sonra bile gelip 50 m ilerde de sokmasin yerli arılar gibi...

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git