Gönderen Konu: Amacınız ne?  (Okunma sayısı 3651 defa)

  • *****
Amacınız ne?
« : 10 Oca 2017 23:50:37 »
Neden arıcılık yapıyorsunuz? Kendinize koyduğunuz bir hedef var mı? 

Çevrimdışı Arı Ustası

  • *
  • İleti: 229
  • Katkı 11
    • Facebook
  • Koloni sayısı: 35
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #1 : 11 Oca 2017 14:40:39 »
Arıcılığa başlayalı 4-5 sene oluyor.

Başladığımda karakovan arılarım olsun.

Kendi balını yapsın.İlaç vermeyim.

Şerbet vermeyim diye başlamıştım.

Tabi arıcılığı öğrenince işler değişti.

Ama içimdeki bu duygular değişmedi (Tim İves)

Daha sonra internettekki bir türlü sokmayan arıların videolarını izlemeye başladım.

Karniyolcular bizim hayal edemediğimiz şekilde arılarla fotoğraf video paylaşıyorlardı.

En son komşumuz beni jandarmaya arı besliyor diye şikayet edince..

Dedim ki bu iş böyle olmayacak.

Ana arılar tamam da erkekler ne olacak.

İşte şimdi sırf arılarım beni - komşuları sokmasın diye ;) suni tohumlama işine girmeye çalışıyorum.

Şimdi önümde Dan MARGARİT gibi bir arıcılık dehası var.

Kanada da arıcılık yapıyor.

Kanadada 6 ay kara kış oluyor.

Kovan başı bal üretimi 250-300 kg bazı kovanları 350 kg bal yapmış.

Şimdilerde videoları türkçeye çevriliyor.

Koyduğumuz hedefe gelince;

Büyüyünce Dan SERKANİT olacam :D
Edep İle Gelen Lutuf İle Döner

Çevrimdışı Ziya Yapıcı

  • Admin
  • *****
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #2 : 11 Oca 2017 14:51:20 »
Yani amaç para kazanmak değil, arıları sevdiğin için mi yapıyorsun? :)

Çevrimdışı Arı Ustası

  • *
  • İleti: 229
  • Katkı 11
    • Facebook
  • Koloni sayısı: 35
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #3 : 11 Oca 2017 14:52:12 »
Yani amaç para kazanmak değil, arıları sevdiğin için mi yapıyorsun? :)
Aynen öyle Ziya ağabey.

İşimiz vaktimizden çok.

Dünya bir yana arılarım bir yana ;)
Edep İle Gelen Lutuf İle Döner

Çevrimdışı Emrah ÇITAK

  • *
  • İleti: 78
  • Katkı 0
  • Oku, izle, dinle ve öğren
  • Koloni sayısı: 3
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #4 : 11 Oca 2017 17:33:05 »
Benim amacım aileme gelir sağlaması.
Anne ve babamın oturdukları köyde hayvancılık dışında gelir kaynağı yok.
Hayvancılığa altanetif olması için ariciliga başladım.  Ben ve ailem bu işi öğrendikten sonra amatör olarak yapmayı hedefliyorum.
Şuan sağlıklı Bal yiyelim diyoruz ama uzun vadede hedef bu şekilde.
Emrah ÇITAK

Çevrimdışı Ulaş MUTLU

  • *
  • İleti: 30
  • Katkı 4
  • Koloni sayısı: 80
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #5 : 11 Oca 2017 18:57:18 »
ARICILIKTA AMACIM NE?
Harika bir soru. Yapmış olduğu iş te bu soruyu sormak insanı kendine getiriyor. Hemen değerlendirmelere dalıyorum. Şunu açıkça diyebilirim. Arıcılığa ilk başladığımdan yani 2000 yılından bu yana bu konuyla ilgili amacım bir çok kez ivme değiştirmiş. Ama dönüp dolaşıp ilk gün ki amacıma tekrar döndüğümü fark ediyorum.

Neden arıcılığa başladım;
*TİCARİ. Arıcılıktan da gelir elde etmek istemem.

Neden arıcılığa devam ediyorum;
*Kırsalda yaşıyor olmamdan dolayı arıcılık yapmaya müsait alan olması.
*Marangozluk sanatımdan dolayı arıcılıktaki ahşap emvalleri kendim çok daha kaliteli, çok daha ucuza ve istediğim zaman üretebilme avantajından yararlanıyor olmam.
*Bir şeyler üretme, elde etme içgüdüsü.
*Soframda sürekli, bizim ürettiğimiz bal diyebileceğimiz bir tabağın duruyor olmasını istemem.
*Aile fertlerinin şifa ve sağlık için daha fazla bal tüketmesini istemem.

Arıcılıkta 7. yılım. Ticari olarak başladığım bir işte 7 yıldır zararda devam ettiğimi gördüm. Her sezon sonunda kovan başı 8-10 kilo bal almak kâr sayılmaz ise tabi. Yalnızca ticari olarak düşündüğünüzde ilk sene zarar ettiyseniz o işte ısrar etmek mantıklı bir yaklaşım değil. İlk akla sektör değiştirmek gelir. Ama 7 senedir zarara rağmen ısrarla devam ediyorsam bu ticaretten öte bir durum diyorum ve artık şunu daha net görmeye başladım.
"ARICILIK VE ARILAR BENDE BİR AŞK'A DÖNÜŞMÜŞ"

7 yıl sonunda da koloni miktarı 80'e ulaşmış. Aşk'ın sırasımı abi, nasıl besleyecez biz bunları. O zaman ticariye devam ama bundan sonra kâr etme politikasıyla olmalı.

Zaten forum'a katılma sebeplerinden en önemlisi de verimi nasıl artırabilirim yollarını öğrenmek.

Selamlar.
Asla umudunu kaybetme...

Çevrimdışı Emrah ÇITAK

  • *
  • İleti: 78
  • Katkı 0
  • Oku, izle, dinle ve öğren
  • Koloni sayısı: 3
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #6 : 11 Oca 2017 21:17:25 »
gerçekten 80 kovanla zarar mı ediyorsunuz ?
Emrah ÇITAK

Çevrimdışı Ziya Yapıcı

  • Admin
  • *****
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #7 : 11 Oca 2017 22:51:37 »
gerçekten 80 kovanla zarar mı ediyorsunuz ?

Birim başına karlılık yoksa 80le de zarar edilir 280le de) haksız mıyım? 

  • *****
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #8 : 12 Oca 2017 18:59:07 »
   Arılarla çalışırken huzur buluyorum. Doktorlara tedavi ve terapi için vereceğim paraları arılarıma harcıyorum. Bir çok sağlık problemim düzeldi. Sizler gibi iyi arkadaşlar edinmeme sebep oldu. Kısacası hayatıma pozitif katkısı oluyor.

Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #9 : 12 Oca 2017 23:03:24 »
Bazen sekiz saat çalıştığım fabrikadan çıkıp direk arılara gidiyorum..

Yorgun , açıkmış olarak. Ya arabadan inip arılığa girerken bir şeyler atıştırıyorum  veya bahçede ki elmalardan yiyorum. Sonra bir dalıyorum işlere , bir bakıyorum üzerinden 3-4 saat geçmiş.  O esnada dünyayı ve herşeyi unutuyorum..

Bu anın tadı tarif edilemez...

Çevrimdışı İzzet Akçay

  • Admin
  • *****
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #10 : 12 Oca 2017 23:25:05 »
Başlama amacı ile gelinen nokta genelde farklı oluyor.  Çünkü arı cogalmadan durmuyor.  Bir çift tavşan alıp kesmeye kiyamamak gibi.  :)

Kendi koşemde bu konu ile ilgili geniş bir yazı planlıyorum.

Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #11 : 12 Şub 2017 21:17:32 »
Tavşanlar da arılar gibi evet.

Arılarda varroa varda biraz fren yapıyor:))

Yoksa kovan imalatına başlamak lazım.

Çevrimdışı Ahmet Bakan

  • *
  • İleti: 41
  • Katkı 2
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #12 : 16 Şub 2017 03:35:21 »
Dağda arıya bakmak..Nasip olurda bal alabilirsem birazınıda sağım sonrası dağda ki ayıya vermek desem bir çoğunuz güler eminim :) Ben doğada olmayı çok seviyorum ve orada duracaksam ona saygı duymayı yer kirasını ödemeyi kendime vazife görüyorum..Sizlerden de Allah rızası için bu konuya gülmemeninizi ve yaban hayvanlarının işgaliye ücretini ödemenizi rica ediyorum..Hep diyoruz ya arı olmadan şu kadar sene sonra bitki olmaz döllenme olmaz yaban hayat da olmadan bu dünya olmaz..!
Maddiyat tabiki olursa ballı lokma tatlısı ancak olmazsada can sağlığı diyorum..
Bu forum benim arıcılık ufkumu açtı..! Özellikle paylaşımlardaki güzel üslup,bildiğini en ince detaylarına kadar anlatma isteği..
Şimdi ben buradakileri uygulayıp başarılı olamazsam ya doğa ya da şans derim :)

Çevrimdışı İzzet Akçay

  • Admin
  • *****
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #13 : 16 Şub 2017 04:21:39 »
Ayının payını adabiyla alsa sıkıntı yok da ayı gibi alıyor.  ;D ;D

  • *****
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #14 : 16 Şub 2017 10:59:05 »
 ;D
Ayının payını adabiyla alsa sıkıntı yok da ayı gibi alıyor.  ;D ;D
;D