Gönderen Konu: Amacınız ne?  (Okunma sayısı 4075 defa)

Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #15 : 16 Şub 2017 14:11:01 »
Önce 50 yillik macera merakla basladi, babam bu konulari biraz bilirdi..
o zamanlar Marmaris balci, turizm az..

Babam dediki
hanim hazirlan su gun marmarise gidecegiz bal alacaiz..
1 hafta da tatil yapariz döneriz...

Heytt bee.. balik tutacagim.. Bir hastaligim da o ..

Giyindik kusandik arabamiza atladik.. Ora senin bura benim geldik bir pansiyona yerlestik..

Babamla beraber balciya gittik..Dükkana girdik.. Bu kadar kilo bal alacagiz yalan olmasin 80 kilo gibi dedi 5 teneke cam bali.. Adam verelim hemen dedi YOKKK..

Ben kovani görecem benim gözümün önünde sagilacak, sen parani söyle pazarlik yapalim.. Gideriz ballari aliriz..O zaman nerde varao nerde antibiyotik..

Hava güz havasi gittik verilen adrese, adam yolda bizi bekler, hava sicak ben baliga gidemiyorum .. Babam asabi..

Girdik ariliga s.aleyküm aleyküm selam sohbet kir cayi ictik..

filan falan  adam yarin gel bali al dedi ..
Babam benim pazarligim böyle, kovani görecegim serbet konmamis olacak, o cikan peteklerden bal süzeceksin kilo bu dedi .Arkadaslari ile anlasmis babam onlar da bal isterler mis...

Abi neden guvenmezsin dedi balci.. Sen bana güvenir misin versene 80 kilo bali arabama koyayim parayi yarin alirsin dedi.. Güldüler filan..
ise giristiler.. Babam bir yandan adam bir yandan ben sikintidan ölüyorum..

Isleri bitti, giydirdiler beni ariya götürdüler..
AAAAA kocaman bir dünya.. icinde kücücük böcekler herkes bir yere kosturuyor..
iste o gun bu gun arili oldum..
Hobi is    is hobi gibi oldu.. Yaninda keyifle calistigim patronlar onlar..
« Son Düzenleme: 16 Şub 2017 16:09:55 Gönderen: 17erhan »

Çevrimdışı KAFKAS 67

  • *
  • İleti: 19
  • Katkı 0
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #16 : 02 Haz 2017 15:51:47 »
Çocuktum Büyük babam rahmetlinin fındıkların dibinde yerde iki kara kovanı vardı. Benim sağıma götürürdü.Elinde bir tencere dalak dalak bal yerlere damlardı.Bizde petek bala dalak derler ;D.
İçimde bi yerlerde o günlerin tatlı heyecanı yanısıra merakı hiç körelmedi.
Bu arada hayat seni ordan oraya sürüklüyo tabi.İş beni o şehir bu şehir savurup durdu derken ben işi memlekete taşımayı başardım.
Geldik vatana toprağına yerleştik.Çalışırken aynı zamanda dışarıdan Ziraat teknikerliğinide dışardan bitirme fırsatım da oldu.
Balı severiz çevremde balcılık yapan komşu,akrabalar var.Birine derim abi bal varmı ses yok öbürüne derim ses yok.Şalter attı tabi.
Bir gün mahallede marangoz arkadaşa bana iki kovan lazım kaça olur dedim.iki gün sonra evin önünde bi karatal durdu.kız gibi kovanlar.O an ki heyecan bi tarafa..eee arı yok .Adaşım bi arkadaşım arıcı ona bahsettim hemen bastı telefona Alo Cafer abi ..bize iki kovan arı lazım.Cevap Yarın gelin.
Oldu iki kovan arımız..
Önlük yok körük yok :D
komşudan tedarik ettik.heyecanla açtım kovanı bakacam ya işte ne ye bakcaksam.sen maskenin altını bağlamayı unut bütün arılar içime girsin boğazıma boğazıma bastılar zehiri :D :D
Bir baktım ki ne şişme var ne bi ağrı haaa demek bu iş benim işim..
Derken iki kovandan biri kışı çıkamadı öbürüde o seneyi boş geçti.Baktım bu iş böyle olmayacak..oturdum internetin başına sahibinden.com.
15 kovan aldım ..bikaç bölme 22 oldu ..ertesi yıl 10 tane daha aldım..bölme filan oldu 34..Girdik 2017 kışına şubat ortaları havanın iyi olduğu bi gün gittim dışardan gözlem yapmaya.. hepside uçuştalar işler yolunda gibi..
Mart geldi evde yaptık şurubu bahar beslemesi yapacaz hanımla gittik.
Bir açarım boş iki açarım boş 345678....28 kovan az miktar arı ölüsüyle karşılaşınca neler hissettiğimi kimse tahmin edemez. :-[ :-[ :-[ :-[
Tahlile yolladım NOSEMA denen bela çıktı.
Etrafımda ki herkes soruyo ne yapmayı düşünüyosun diye ..
Ne yapacam DEVAAAMMM DEVAAMMM. :D :D :D
Aldım 4-5 kovan daha hazırlandık sezonu bekliyoruz..Amacım mı ne para pul bi yere kadar onlardan aldığım huzur herşeye değer.
Çok uzattığım için özür dilerim siz kaşındınız. :DBöyle fırsat bulmuşken kaçırmayım dedim herkese sevgiler saygılar...

Çevrimdışı M.Peker İskar

  • Admin
  • *****
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #17 : 02 Haz 2017 16:13:59 »
   Selamlar,saygılar.

  • *****
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #18 : 02 Haz 2017 16:49:36 »
Selamlar kafkas67, boyle açık yüreklilikle su gibi anlatilinca insan pehlivan tefrikası gibi devamını da bekliyor :)

Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #19 : 08 Haz 2017 01:23:58 »
28 koloni bir den mi öldü ?

Çevrimdışı KAFKAS 67

  • *
  • İleti: 19
  • Katkı 0
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #20 : 08 Haz 2017 11:09:53 »
28 koloni bir den mi öldü ?

Malesef EVET  :(  :(
Bu sene bulunduğum bölge de kış çok çetin geçti hemen hemen her sabah arabanın göstergesi -4,-6 yazdı.Şubat ortaları gb hava biraz güneşli ılık oldu.Arılığa gittim dışardan gözlem yaptım hatta video bile çektim öylesine.Kovan girişlerinde hareketlilik vardı hepsinde uçuşlar vardı.İyi dedim durum fena görünmüyo,kapak açmadım tabi hava sert diye.
Ardından tekrar kar yağdı,bi müddet sonra bahar bakımı için hazırlandım gittim baktımki hepsi çökmüş.28 koloni Bir avuç arısıyla ana arıyı merkeze almışlar öylece donup kalmışlar. :( :( :(yiyecek stokları mevcuttu .Nasıl üzüldüğümü anlatamam ,hata mı yaptım diye kendimi paraladım.Analize yolladım Nosema sonucu çıktığını öğrenince yapacak bişey olmadığı kanısına vardım.Ve bu durum çevremde çok arkadaşımın canını yaktı malesef.İstemeyerek kurduğum tek cümle ''MALESEF'' >:( >:(

Stuttgartta Aricilik

  • Ziyaretçi
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #21 : 15 Haz 2017 19:42:54 »
Üzüldüm geçmiş olsun. Bu sene tedbir amaçlı bende bölmelere kekik suyu vermeye başladım. Varroaya da dikkat etmek gerek..

Çevrimdışı KAFKAS 67

  • *
  • İleti: 19
  • Katkı 0
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #22 : 16 Haz 2017 10:29:29 »
Üzüldüm geçmiş olsun. Bu sene tedbir amaçlı bende bölmelere kekik suyu vermeye başladım. Varroaya da dikkat etmek gerek..
Çok teşekkür ederim.sağolun.Gerçekten bu gibi durumlar insanın şevkini kırmıyor değil,ama ne var ki bu işi sevda ile yapıyoruz da devam ettirebiliyoruz.Varroa konusunda kendime göre bir takvim belirliyorum.Gerekli mücadeleyi vermeye çalışıyorum.Fakat bireysel olarak yaptığımız mücadele yanı başınızdaki arıcılar tarafından ciddiye alınmazsa pek faydalı olmuyor ne yazık ki. >:(

Stuttgartta Aricilik

  • Ziyaretçi
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #23 : 17 Haz 2017 05:02:15 »
Bu konunun altına sormak uygun olur diye düşündüm.

Sorum şu :  Önrünün büyük bölümünü profosyonel arıcılığa vermiş biri en fazla ne kadar kazanmıştır.  Yani en az 30-40 sene bu işi yaptım ve şunlara sahip oldum diyenlerin hikayeleri var mı bilindik ?

Çevrimdışı Gurtulus

  • *
  • İleti: 1
  • Katkı 0
    • kkocyigit50@gmail.com
  • Koloni sayısı: 25
  • Yer: Düzce
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #24 : 10 Tem 2018 15:29:25 »
Arıcılıktaki amaç eğer emekli değil isen tabii ki kazanç. Ama bazı üye arkadaşların da dediği gibi işin içine girince bağımlılıkta yapmıyor değil. Ziya Yapıcı abiye ithafen hiç para kazanmasan bile boş vakitlerini değerlendirir ilim sahibi olursun.  8) 8)
Benim ise kendi hikayem şöyle gelişti: KPSS ile İlk Yalova'ya memur olarak atandığımda daha 22 yaşında toy bir çocukken bir polis arkadaştan 3 kovan almıştım. İlk sezonda 3 kovandan 1 teneke kestane balı hatırlayamadığım fakat bir eve yetecek kadar da polen çıkmıştı. Sonra tayinim çıktı oraya buraya derken Düzce'ye geldim. Babam, dayım ve ben 25 koloni aldık ilk senemizde 3 ortak. Azıcık terminolojiden azıcıkta sağdan soldan bilgi sahibi olan benim. Yani amelelik işleri bana ait. Diğer 2 ortak İstanbullu. Arıları alırken satın aldığımız arkadaşın da tavsiyeleriyle tamamen modern arıcılığa yönelme kararı aldık. Kovanlarımızı strafordan kendimiz yaptık montajladık. İlk senemizde 25 koloniden yaklaşık 70 kg kestane balı aldık. Dün akşam ziyaretime gelen babamla baldan ülüşümüze düşeni böldük  ;D ;D ;D Tabi kazandan akanı parmaklarken fazla kaçıran babam dedi ki "bu adamın başını döndürüyor"  ;D ;D ;D Ama hisseme düşen hepi topu 15 kg bile bal yokken ve masrafımı karşılamamışken şun ifade edeyim ki BÖYLE BİR MUTLULUK YOK :) :) :)... Mayıs ayında yöredeki ot ilacından çok ölümlerimiz olmasına, moralimin acayip bozulmasına ve masrafımı karşılamamasına rağmen çok şükür iyi ki başlamışım diyorum.
Bir de şu meşhur kabataslak bakkal hesabından rakam vermeksizin bir de ben yapayım: Kovanıyla birlikte 5 koloni satın aldınız (ki bunu neden yapılan masrafın içine koyarlar anlamam), şerbetlediniz, hastalık ve zararlı mücadelesi yaptınız, emek harcadınız... Allah nasip etti balınızı aldınız. Arkadaş bu hayvan çiçekten beleş getiriyor mahsulü. Yani tosun gibi inek gibi tavuk gibi değil (ki hepsini aktif yaparım hala). Gördüğüm şu: Bal olmadığı zaman özellikle modern yöntemlerle yapan arkadaşların en verimsiz sezon diye adlandırdıkları zaman bile mübarekler masraflarını çıkartır, üzmez arıcıyı. Yani kârdan zarar edersin sadece. E o zaman da bir zahmet kanaatkar ol. Sonra baldan çıkınca hepimiz 5 i 15 yapma derdinde değil miyiz??? Bunu yapmıyor muyuz?
Açıkçası şu an başka ek iş yapmayı düşünmüyorum. Bunun üzerine kendimi yetiştirmeyi düşünüyorum. Herkese saygılar, bol kazançlar...

Çevrimdışı Onur Özer

  • *
Ynt: Amacınız ne?
« Yanıtla #25 : 10 Tem 2018 22:53:08 »
2. Yılım ve tek amaç ticari.

Henüz yolun başındayım, bu yıl da hedeflerimi tutturabilirsem, seneye 60 kovan.