Gönderen Konu: SICAK KÍŞ  (Okunma sayısı 2219 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ÖZCAN KÜÇÜK

  • *
  • İleti: 100
  • Katkı 2
SICAK KÍŞ
« : 16 Ara 2017 21:08:00 »
Dostlar bu kış bizim burda havalar anormal değişik gidiyor.Sizde de değişiklik var mı

Çevrimdışı M.Peker İskar

  • Admin
  • *****
Ynt: SICAK KÍŞ
« Yanıtla #1 : 17 Ara 2017 08:49:59 »
   Geçen yıl bu tarihlerde -6 derecelerdeydi,şu an dışarısı + 7 derece. 13 derece farklılık var.

Çevrimdışı Ünal

  • *
Ynt: SICAK KÍŞ
« Yanıtla #2 : 17 Ara 2017 15:45:42 »
Yavru hiç kesilmedi önceki gün baktığımda günlük yumurta,larva,kapalı yavru hepsi de vardı.
Oksalik asit için gereken düşük sıcaklıklar geldiğinde yavrusuz koloni olmayacak gibi. Arı uçuşu durmuyor varroa da durmuyordur çekmecelere baktığımda tek tük gördüm ama korkumdan oksalik asit damlatma zamanı gelene kadar flumetrin şeritlerden koydum.

Çevrimdışı Onur Özer

  • *
Ynt: SICAK KÍŞ
« Yanıtla #3 : 18 Ara 2017 05:08:34 »
Kayseride uçuşların ay başında bitmesi gerekiyordu, hala devam, fakat istediğim miktarda yavru yok;  Anamurda da durum farklı değil, anormal havalar, yağış yok, kuraklığa sebep olabilir
Nabêjin kê kir, dibêjin kê got.

Çevrimdışı Ergin altin

  • *
  • İleti: 15
  • Katkı 0
Ynt: SICAK KÍŞ
« Yanıtla #4 : 18 Ara 2017 10:55:40 »
Iste Bu aricilik heryil yeni Bir beyaz sayfa acarak baslamak demek boyle Bir sezonda neler yapmak g rektigini herkes biribirinden medet umarak care ariyor bizden once ki aricilar Bu yasadiklari d gisik olaylari ve cozumleri yazsalardi simdi hepimiz biribirimizi sorup acaba lari kafamizdan atardik bize yolu ari gosterecek onlar yanilmaz bizleride egitiyor iste bunu ne kadar iyi analiz edebilirsek o kadar basarili oluruz diye dusunuyorum

Çevrimdışı M.Peker İskar

  • Admin
  • *****
Ynt: SICAK KÍŞ
« Yanıtla #5 : 18 Ara 2017 11:52:46 »
Kayseride uçuşların ay başında bitmesi gerekiyordu, hala devam, fakat istediğim miktarda yavru yok;  Anamurda da durum farklı değil, anormal havalar, yağış yok, kuraklığa sebep olabilir
   Kış mevsiminin sert ve uzun olduğu bölgelerde bu dönemde yavru olmaması daha iyidir,yavrunun az olmasına veya hiç olmamasına sevinmeniz gerekir.

Çevrimdışı ÖZCAN KÜÇÜK

  • *
  • İleti: 100
  • Katkı 2
Ynt: SICAK KÍŞ
« Yanıtla #6 : 18 Ara 2017 19:15:29 »
Iste Bu aricilik heryil yeni Bir beyaz sayfa acarak baslamak demek boyle Bir sezonda neler yapmak g rektigini herkes biribirinden medet umarak care ariyor bizden once ki aricilar Bu yasadiklari d gisik olaylari ve cozumleri yazsalardi simdi hepimiz biribirimizi sorup acaba lari kafamizdan atardik bize yolu ari gosterecek onlar yanilmaz bizleride egitiyor iste bunu ne kadar iyi analiz edebilirsek o kadar basarili oluruz diye dusunuyorum
18 senedir arílarla birlikteyim ben bu seneki gibi bir kíşa hiç rastlamadım.Nasıl bir strateji izlemek gerektiğini bilmiyorum..

Çevrimdışı Ergin altin

  • *
  • İleti: 15
  • Katkı 0
Ynt: SICAK KÍŞ
« Yanıtla #7 : 18 Ara 2017 20:47:22 »
Guney bolgelerimizde yavru hic kesilmeden devam ediyor sa Bu sene KARADENIZ bati Marmaris’s ayni kis ilik geciyor polen gelen yerler rakimi dusuk olan yerler rakim yuksek olan ve guney bakmayan yerler diger yerlerde gore daha az polen ve calisma var Bu zaten normal sezondada 15 20 gunluk farklar oluyorsun ama simdi hava nin ilikligi Bir hafta on gun I gecmedigi icin rakimi yuksek yerler kurtariyor isi Bu sene cok guclu kisa goren arilarda mevcutlarda buyuk cok isler yasa di bolgemizde varova Bu sene arilarda cok gec basladi o yuzden bizde Bal sagimi sonraki yapilan ilaclama bosa cikmis oldu ari kis yavru sina gec basladi buda Kurak olmasindan varova lar da eylulde polen yapti mucadelede Bir ay onceden yapildi go icin varova cok kaldi arilarda sezonda OKSALIK Asit yapmadan girecek olan larin vay haline buyuk kayip lar yasanacak diye dusunuyorum bolgemiz icin birde mevcut lar cok dusuk kalacak hakkimizda hayirlisi bakalim benimde si Bir ongoru INSALLAH olmaz

Çevrimdışı İzzet Akçay

  • Admin
  • *****
  • İleti: 634
  • Katkı 39
  • Koloni sayısı: 5
Ynt: SICAK KÍŞ
« Yanıtla #8 : 18 Ara 2017 22:33:59 »
Selamlar.

Değişik bir kış ve arıların hatta arıcıların bu duruma uyumundan bahsedilmiş.
Ben olaya biraz farklı bir bakış açısı getirmek istiyorum.

Süregelen durumdan korkulmasının sebebi arılar çalıştığı ve bu çalışmanın yavru olarak yeteri kadar karşılığı alınamadığı için kolonilerin bitmesi ihtimali olsa gerek. Tabi yavru ne kadar az olursa olsun varroa da üremeye devam ediyor.

Bal hasadından sonra 20 kg kadar stoğu verilmiş,
Varroası temizlenmiş,
Havadar kovana konulmuş,
Bal hasadından sonra bölünmemiş,
kolonilerde pek fazla sorun olacağını sanmıyorum. En kötü ihtimalle kendilerini Mart ayına atacaklardır. Mart ayına kadar da mutlaka hava sartları oksalik asite uygun hale gelecektir.

Sonbahar bölmesi yapılmış ya da farklı bir sebepten kışa zayıf girmek zorunda kalmış koloniler için yapılabilecek en uygun işlem ballı çerçeve vermektir.

Sıvı besleme yapmak çok ama çok tehlikeli olacaktır.