Gönderen Konu: Polen keki kullanmak  (Okunma sayısı 10909 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ercan-Bulancak

  • *
  • İleti: 22
  • Katkı 2
  • Çırak
  • Koloni sayısı: 12
Polen keki kullanmak
« : 08 Oca 2017 00:26:44 »
Her ne sebeple olsun kovanda polen az olduğunda.Polen keki yapıyorum.Bir kg polene 100 gr şeker,1 çay bardağı su katıp, yoğurup 5-6 saat serinde olgunlaşmaya bırakıyorum.sonra çerçeve başına fındık büyüklüğünde koyuyorum.Cok koyunca arılar alamadan kuruyor.erken baharda denedim.Arıtma ciddi zaman kazandırıyor.Boyle yada farklı direkt polen desteği veren varmi

Bilgi paylaşıldıkça çoğalır.

Çevrimdışı İsmail Koca

  • *
  • İleti: 46
  • Katkı 2
Ynt: Polen keki kullanmak
« Yanıtla #1 : 15 Oca 2017 23:17:45 »
İyi günler

Bir kaç yıl verdim almadılar normal kek gibi ilgi görmedi.üç koloni sonbaharda analandı.yavru atımı için faydası olur diye şerbetliğe yaş polen koydum hiç bir bozulma olmadı.ne kadarını çekti? ne yararı oldu?ben kendimi iyi hissettim

Şerbeti hazır yem olarak poşette verdiğim için şerbetliği her zaman kullanmıyorum.

Çevrimdışı Ercan-Bulancak

  • *
  • İleti: 22
  • Katkı 2
  • Çırak
  • Koloni sayısı: 12
Ynt: Polen keki kullanmak
« Yanıtla #2 : 17 Oca 2017 23:07:09 »
P.tesi, yemek kaşığıgla verdiğim polenin hepsini alıp orta çerçevedeki avuç içi kadar yavru alanının etrafına koymuşlar.Ucer cercevelik dört kovanimi,evde boş bir odaya koydum.sicaklik 13-14 derecelerde.bu takviyelerle, dışarda kalan benzer kovanlardan farklı olacakmi.
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır.

Çevrimdışı nevzatkayacık

  • *
  • İleti: 329
Ynt: Polen keki kullanmak
« Yanıtla #3 : 18 Oca 2017 00:39:26 »
Her ne sebeple olsun kovanda polen az olduğunda.Polen keki yapıyorum.Bir kg polene 100 gr şeker,1 çay bardağı su katıp, yoğurup 5-6 saat serinde olgunlaşmaya bırakıyorum.sonra çerçeve başına fındık büyüklüğünde koyuyorum.Cok koyunca arılar alamadan kuruyor.erken baharda denedim.Arıtma ciddi zaman kazandırıyor.Boyle yada farklı direkt polen desteği veren varmi

Bu sene havalar çok kurak geçti.

Ben de işlerim nedeniyle uzak kaldım ve arılarla ilgilenemedim.

Haliyle -0- çektik.

Çevredeki arılıklarda hızlı koloni kayıpları olduğunu duyunca ; sağolsun Sayın Halil Bilen ile görüştüm. Halil bey mayıs, haziran aylarındaki polen eksikliğinden dolayı arıların beslenmesinde  problem olduğunu polen desteği vermenin uygun olacağını söyledi.

Bu arada Apipark firmasını aradım. Polen keki sordum. Poleniniz varsa kendi poleninizi kullanın tavsiyesi aldım kendilerinden.

Temmuz 15'inden sonra 2-3 kez kabarmış petekler içine önce şerbet püskürtüp sonra yaş polen döküp sallayarak petek içine iyice yerleşmesini sağladım. Sonra üzerine tekrar şerbet sıkarak dökülmemesini sağladım.

Bu uygulamayı nette Ali Türk ve Mehmet Nevşehirli beylerin bloklarında görmüştüm.

Kovan içinde gerekli yerlere polenler taşındı.

Sanırım arıların yok olmadan kışa girmelerinde verdiğim polenin etkisi oldu.

Benim bunu doğrulama tecrübem yok. Ancak mantığım bu yaptığımın doğru olduğunu söylüyor.

Ynt: Polen keki kullanmak
« Yanıtla #4 : 18 Oca 2017 08:40:15 »
Çok şükür bende hiç kesilmiyor polen.
Polensiz ara zamanlar zor olsa gerek.