Gönderen Konu: 3 kolonili sistemlerle ilgili sorularım  (Okunma sayısı 1244 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kazimbirdal

  • *
  • İleti: 2
  • Katkı 0
3 kolonili sistemlerle ilgili sorularım
« : 28 Haz 2020 21:22:49 »
merhabalar.
3 kolonili sistemlerle ilgili birkaç sorum olacak;

kuluçkalıklar 3 adet yan yana ruşet ve ballıklar iki adet üstte olan arılarda ( her ruşette ayrı koloni ) oğul kontrolü ve oğul engelleme nasıl yapılıyor ? altta iki kuluçka ortada boşluk olan kısımlarda bakım işlemi kolay ancak üç ruşetli sistemde nasıl oluyor anlamak istiyorum. acaba üstteki ballıklar yeterinden fazla olduğundan arının oğul etme isteği olmuyor mu ?

dikey ikili koloni sisteminde koloniler arası 48 cm gerekiyor ana feromonlarının kokuları birbirlerine ulaşmasın vs. gibi bir düşünceyle. yatay ikili ve üçlü sistemlerde bu sorunu nasıl çözüyoruz ?

koloniler ruşetlerde olacağı ve ballık konusunda sıkıntı olmayacağı için ana arının üretim alanı kısıtlaması yapılmış olacak ( forumda broedbeperking konusuna dayanarak ) ve arılar daha az yavru besleyeceği için daha az yorularak daha fazla yaşayacak, daha fazla bal üretecek gibi bir hipotez öne sürebilirmiyiz ?

kışlatmada arıların anayı bırakıp üst kata çıkması gibi birşey olurmu ?

üç analı sistemlerde değil normal sistemlerde de bizim bildiğimiz arıların kışlamak için fazla ısıya ihtiyaçları olmadıkları soğuktan zarar görmedikleri yönünde. peki dan margarit vb. neden kovanlarını bu kadar sarıp sarmalıyorlar ve bu sarma işlemi sonucunda kovanlarda nem oluşmuyor mu ? bu son soru konuyla alakasız oldu ama başka konu açmayayım dedim :)


teşekkürler
« Son Düzenleme: 28 Haz 2020 21:35:27 Gönderen: Kazimbirdal »