Gönderen Konu: Alman yöntemi  (Okunma sayısı 24315 defa)

Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #15 : 20 Ara 2016 03:35:28 »
1. 20  lt 28 kg invert  şuruplar 25 Euro civarı olduğu için  büyük çoğunluk hazır invert almaktadır. Kokmaması , Bozulmaması çok avantajlıdır.

2.  Arısı olanlar birliğe üye olmak zorundadır. Bu üyelik karşılığında 10 kolonisi olan biri 55 Euro cıvarı bir para öder. Arıların birini sokması durumunda sağlık sigortası , çalınma vb durumlar içinde sigortası buna dahildir. Artı aylık derginiz evinize gelmektedir.

3. Kış aylarında ağaç kakan kuşları kovanları delip arıları yiyebilmektedir.

4. Ana arı üretim zamanı geldiğinde herkes kapılarını belirli gün ve saatlerde transfer yapmak isteyenlere açar. Buna birlik dahildir.  Bütün bu randevu saatleri önceden açıklanır.

5. İnternet malzeme satışı çok gelişikindir.  Ne isterseniz kapınıza kadar gelir.

6. Üreticilerin çoğunluğu ana Ari siparişlerinin ödeme bilgilerini beraber yollarlar. İstisnalar olmakla beraber genel anlamda bir güven duygusu hakimdir.

Çevrimdışı Hayati Meral

  • *
  • İleti: 19
  • Katkı 1
Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #16 : 23 Ara 2016 19:42:06 »
Böylece güvende olmak ve  hissetmek ne güzel...

Çevrimdışı Hayati Meral

  • *
  • İleti: 19
  • Katkı 1
Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #17 : 26 Ara 2016 00:23:44 »
  Ben  3 yıldır Bulgaristanda uyguluyorum,sonuç çok olumlu. Türkiyede uygulanıp uygulanamayacağı konusunda neden kaygılanıyorsunuz. Eski sistemlerle devam etmekle yüklendiğiniz risk,önerilen sistemle alacağınız riskten çok daha fazla. Deneme yanılma yöntemi ile kaygılarınızdan kurtulabilirsiniz.Selamlar.
Abiler gardaşlar, merhabalar kolay gelsin.. M.Peker bey, üç yıl öncesindeki uygulamanız nasıldı? Mesela biz şöyle yapıyoruz, aman arı üşümesin hemen temel petekleri girmeyelim ve fazla şuruplama yaparsak ana arıya yavrulayacak yer kalmaz, ana arıyı keserler gibi..

Zulfu

  • Ziyaretçi
Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #18 : 28 Ara 2016 21:05:19 »
Hep söyleniyor , hep söylenir duyarız...

Sistemli çalışmak..

Yıl sonuna geldik..

Bizim birlikten bir mail gelmiş. 2017 yılı planı..

Aylık toplantılar , hangi tarihte hangi faaliyet var. Hangi gün hangi kurum kapılarını arıcılara açıyor.  Lavra transfer tarihleri 11 Mayıs ve 20 Mayıs olarak şimdiden bildirilmiş..

Almanlarda Yöntemler sistemli olmak üzerine kurulmuştur.

Çevrimdışı Kempo

  • *
  • İleti: 48
  • Katkı 5
Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #19 : 07 Oca 2017 10:30:18 »
17 koloni, total ve ortalama bal verimi. Yıl 2013...

Zulfu

  • Ziyaretçi
Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #20 : 07 Oca 2017 11:30:51 »
Almanların yönteminde ocak ayında arılar rahatsız edilmez.

Yılın son varroa mücadelesi için son tarih 31 Aralık günüdür...

1 Ocaktan sonra yaz balı hasatına kadar , yani 15 Temmuz tarihine kadar ilaçla mücadele yapılmaz. Sadece erkek çerçeveleri kesilerek mücadele edilir.

Son yıllarda genelde yılbaşından sonra kar yağıyor ve ciddi soğuklar geliyor.

Bu süreçte yavru faliyeti kesildiği için pek stok sorunu yaşanmaz.

İlk etapta Şubat sonu stok kontrolleri önemlidir..

Çevrimdışı ÖZCAN KÜÇÜK

  • *
  • İleti: 101
  • Katkı 2
Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #21 : 08 Oca 2017 19:16:20 »
Almanların yönteminde ocak ayında arılar rahatsız edilmez.

Yılın son varroa mücadelesi için son tarih 31 Aralık günüdür...

1 Ocaktan sonra yaz balı hasatına kadar , yani 15 Temmuz tarihine kadar ilaçla mücadele yapılmaz. Sadece erkek çerçeveleri kesilerek mücadele edilir.

Son yıllarda genelde yılbaşından sonra kar yağıyor ve ciddi soğuklar geliyor.

Bu süreçte yavru faliyeti kesildiği için pek stok sorunu yaşanmaz.

İlk etapta Şubat sonu stok kontrolleri önemlidir..
Zülfü bey öncelikle emekleriniz için çok teşekkürler.
Kovanlarda biz sonbaharda sizinki kadar stoklama yapmıyor yapamıyoruz.Baharda stoklar için belli bi eşik değer var mıdır?
Yani en az kaç kg stok kiraz çiçeklerine kadar olmalıdır?

Zulfu

  • Ziyaretçi
Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #22 : 11 Oca 2017 23:31:37 »
Şubat sonu kovanları arkadan elle kaldırıp tartıyoruz.
En hafifleri açıp kontrol edip stoklar hakkında fikir sahibi oluyoruz.
Bizde az olmasın fazla olsun sistemi uygulanıyor.
Arı aç kalmasın , riske girmesin..
Çünkü nektar akımı başlayınca fazla kalanları zaten alıyoruz , alabiliyoruz.

Çevrimdışı DOĞUŞ

  • *
  • İleti: 1
  • Katkı 0
Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #23 : 14 Oca 2017 02:18:02 »
1. Forum için 2. Bizler arasına yeni bir bağ eklediğiniz için 3. Anlaşılabilir bir formatta bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler

KILINÇ

Zulfu

  • Ziyaretçi
Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #24 : 14 Oca 2017 03:10:27 »
Eyvallah. Ben teşekkür ederim.

Çevrimdışı M.Peker İskar

  • Admin
  • *****
Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #25 : 14 Oca 2017 12:20:17 »
  Ben  3 yıldır Bulgaristanda uyguluyorum,sonuç çok olumlu. Türkiyede uygulanıp uygulanamayacağı konusunda neden kaygılanıyorsunuz. Eski sistemlerle devam etmekle yüklendiğiniz risk,önerilen sistemle alacağınız riskten çok daha fazla. Deneme yanılma yöntemi ile kaygılarınızdan kurtulabilirsiniz.Selamlar.
Abiler gardaşlar, merhabalar kolay gelsin.. M.Peker bey, üç yıl öncesindeki uygulamanız nasıldı? Mesela biz şöyle yapıyoruz, aman arı üşümesin hemen temel petekleri girmeyelim ve fazla şuruplama yaparsak ana arıya yavrulayacak yer kalmaz, ana arıyı keserler gibi..
  Hayati Bey merhaba, bana yönelttiğiniz soruyu bu kadar geç yanıtladığım için öncelikle özür dilerim,gözden kaçırmışım.
    Arıcılığı ilk yaptığım yıllarda( 1981-82-83-84)o günün koşulları gereği Toroslarda bir Köyde yaşıyorduk. Ve arıcılık genel olarak,ekecek,biçecek toprağı az olan veya hiç olmayan Orman ve Yayla Köylülerinin yaptığı bir işti,bu Abilerimiz 50,,60 yaşlarında İnsanlardı,bir çoğuda okuma ve yazmayı askerde ali mekteplerinde öğrendikleri için,okuma alışkanlığı olmayan,Arıcılığı geleneksel yöntemlerle yapan İnsanlardı( gerçi o zamanlar arıcılıkla ilgili kaynak kitaplarda yok denecek durumdaydı) Benim en büyük şansım,arılarını Evlatları kadar seven,yeniliğe açık,mesleki hafızası kuvvetli,kıyas mantığı gelişmiş bir Abimiz ile birlikte başlamış olmam. Onun bu yapısı ile benim araştırmacı yapım, o dönemde başarılı şeyler yapmamıza imkan sağlamıştı. Arılarımıza gerekli stokları,kuluçkalıktaki( arıların Eylül ayında basabildiği tüm çerçevelere kuluçkalık diyorum ben) ballı çerçeveleri kışın kovanlarda bırakarak ölü sezona girerdik.Erken İlkbaharda yeni petekleri tam kasa olarak verirdik( arılar üşümez).Uyanın kış bitti şuruplamasında 10 çuval cıvarı şeker kullanırdık( 350 kovan için) şurubu 1 şeker/3 su olarak kullanırdık,ben hala da öyle yapıyorum. Bu şekli ile az şekerli şurup vermeniz durumunda arılar bunu arttırmayıp,petek işleme ve yavru faaliyetinde kullanıyorlar,kesinlikle ana kesme gibi bir olay yaşanmıyor ve yaşanmaz.
   Cevap geç ve olması gerekenden daha uzun oldu,tekrar özür dilerim. Selamlar.

Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #26 : 26 Oca 2017 17:00:01 »
Bu yıl Almanya'da sert bir kış var. Ocak ayında -15 dereceleri gördü bizim bölge..

Genelde Ocak ayı çok soğuk ama Şubat ayı biraz daha ılık oluyor.

Şubat ayında hava biraz ısınırsa , kovanları arkadan tek elle kaldırarak stok durumları tartılır.  En hafif olanlar ,  ilk uçuş olduğu günlerde açılıp kontrol edilir. Stoklarda  eksiklik varsa ,  stokları fazla olan kolonilerden ballı çıta alınarak verilir.

Mart ayı gelince işler başlar...

Çevrimdışı ÖZCAN KÜÇÜK

  • *
  • İleti: 101
  • Katkı 2
Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #27 : 26 Oca 2017 23:37:26 »
Hep söyleniyor , hep söylenir duyarız...

Sistemli çalışmak..

Yıl sonuna geldik..

Bizim birlikten bir mail gelmiş. 2017 yılı planı..

Aylık toplantılar , hangi tarihte hangi faaliyet var. Hangi gün hangi kurum kapılarını arıcılara açıyor.  Lavra transfer tarihleri 11 Mayıs ve 20 Mayıs olarak şimdiden bildirilmiş..

Almanlarda Yöntemler sistemli olmak üzerine kurulmuştur.
Zülfü bey larva transfer tarihlerini sizin birlikler neye göre belirliyor

Zulfu

  • Ziyaretçi
Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #28 : 27 Oca 2017 04:22:11 »
Mayıs ortasında genelde bu tür randevular. Nisan ortasında üretim kolonileri yapanlarda var ama havalar Nisan sonunda tekrar soğuyabiliyor. En erken mayis başı üretim kolonisi hazirlamak daha sağlıklı oluyor.

Çevrimdışı Ahmet Bakan

  • *
  • İleti: 41
  • Katkı 2
Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #29 : 12 Şub 2017 23:08:59 »
Çok teşekkür ediyorum..