Gönderen Konu: Alman yöntemi  (Okunma sayısı 24316 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı dogalaricilik

  • *
  • İleti: 80
  • Katkı 0
Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #60 : 15 Nis 2017 22:33:58 »
Kolonide duvar çıtaları olmaması risk bence. En kısa yoldan o duvarların doldurulması gerekir. Ben olsam , duvar için en uygun çıtaları duvara kaydırırım(Kemerleri en kalın ,  varsa polenli, en kötü ihtimal kapalı yavruları en kısa sürede doğacak olanlardan).  Temel petekleri merkeze girerim. Biraz 1/1 beslerim. Duvarlar stok almaya hazır hale gelince ve temel petekler işlenince , duvarlar için 3/2 veririm.
Üst katı temel petekle verecekseniz , nektar akımı yoksa besleme yapılması lazım.

Bizde şöyle bir farklılık vardır.  Sonbahar stokları fazla verildiği için veya arı ölümü olacağı için mutlaka stoklu çerçeve bulunur.
Teşekkürler hocam. Peki bu şekilde ilk katı hallettik. İkinci katı alttan bir iki yavrulu yukarı ortaya çekip kenarlarını 4er ham petek verip 1 e 5 mi besleyelim. Birde 8 çıta full yavrulu ilk kat zaten hemen ikinci katı istemez mi.

Stuttgartta Aricilik

  • Ziyaretçi
Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #61 : 15 Nis 2017 23:01:02 »
Bizim bölgede riskli yavru çekmek bazen..

Türkiye'de sıcaksa niye yapılmasın. 

Stuttgartta Aricilik

  • Ziyaretçi
Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #62 : 21 Haz 2017 03:15:07 »
Arı ezber bozar , her sene mevsimler bir değişik:)

Bu sene oğul memesi temizlemeden 21 Haziran gün dönümünü gördük.

Uygun bir zamanda detayları yazacağım.

Stuttgartta Aricilik

  • Ziyaretçi
Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #63 : 03 Tem 2017 10:33:08 »
Merhaba Arkadaşlar ,

Forum kurulmadan önce bir anket yapılmış ve ben hayır demiştim.
Buna rağmen değerli büyüklerimizi ve dostlarımızı kırmamak adına forumun kuruluşunda karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalıştım. Güzelde oldu.
Fakat artık işlerimin çok yoğun olması sebebi ile zaman ayıramıyorum. Ve bir şeyin hakkını veremedikten sonra yapmanın mantığı yoktur diye düşünüyorum.
O sebeple hesabımı kapatıyorum.

Forumun kurulumunda emek vermiş ve verecek olan herkese başarılar dilerim.
Saygı ve sevgiler.

Hoşçakalın.

Çevrimdışı M.Peker İskar

  • Admin
  • *****
Ynt: Alman yöntemi
« Yanıtla #64 : 03 Tem 2017 12:01:06 »
Merhaba Arkadaşlar ,

Forum kurulmadan önce bir anket yapılmış ve ben hayır demiştim.
Buna rağmen değerli büyüklerimizi ve dostlarımızı kırmamak adına forumun kuruluşunda karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalıştım. Güzelde oldu.
Fakat artık işlerimin çok yoğun olması sebebi ile zaman ayıramıyorum. Ve bir şeyin hakkını veremedikten sonra yapmanın mantığı yoktur diye düşünüyorum.
O sebeple hesabımı kapatıyorum.

Forumun kurulumunda emek vermiş ve verecek olan herkese başarılar dilerim.
Saygı ve sevgiler.

Hoşçakalın.
   Üzüldüm. Sayenizde bilmediğimiz şeyler hakkında bilgi sahibi olduk. Verdiğiniz emeklerden dolayı çok sağolun. İşlerinizde kolaylıklar dilerim.