Gönderen Konu: Dan Margarit 14-15  (Okunma sayısı 3745 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kbayture

  • Admin
  • *****
  • İleti: 40
  • Katkı 5
Dan Margarit 14-15
« : 17 Şub 2018 00:19:46 »
Çevirileri yayınlamaya devam ediyoruz...

Çevrimdışı cengiztez

  • *
  • İleti: 8
  • Katkı 0
Ynt: Dan Margarit 14-15
« Yanıtla #1 : 17 Şub 2018 01:36:07 »
Paylaşımlar için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı İzzet Akçay

  • Admin
  • *****
Ynt: Dan Margarit 14-15
« Yanıtla #2 : 20 Şub 2018 02:43:59 »
15 nolu videonun çevirisinde bazı kritik hatalar var.

1- Analar karşılıklı geçip kavga etmesin diye ballık atmadan önce ızgara konuyor. (Arılar denmiş)
2- Arılar başlangıçtan itibaren birbirinin kokusuna alışık olduğu için kendi aralarında kavga etmiyorlar.

Bu tarz kovanlar iki videoda daha karşımıza çıkacak. Birinde ana arı alırken, diğerinde bal hasadı yaparken. Ben bu sistemi kullanıyorum. Şiddetle tavsiye ederim. Bal akımından bir ay önce kurduğunuz sistem, 3 ananın birden çalışması ile, bala çalışır hale geliyor.
Saygı eken sevgi biçer...

Çevrimdışı ali kaptan

  • *
  • İleti: 24
  • Katkı 0
Ynt: Dan Margarit 14-15
« Yanıtla #3 : 25 Nis 2018 23:31:05 »
Bu yıl 6 cervelik üç kovanı kata çıkartıp üstüne ızgara koyup yanaştırarak üzerine normal 2 ballık koyarak çalıştırmayı denemek istiyorum. Margarit'inki gibi yani.

Tecrübelerinizden faydalamak isterim...
Nelere dikkat edilmeli?
Bal akımında kuluçkalıkta bloke oluyor mu?
Analar ayrı kovanlarda olsa da katlar ortak olduğu için risk durumu nedir?
 Bu ve benzeri durumları tecrübe ettiyseniz paylaşımda bulunursanız memnun olurum.

Herkesten gelebilecek her türlü bilgiye açığım

Çevrimdışı M.Peker İskar

  • Admin
  • *****
Ynt: Dan Margarit 14-15
« Yanıtla #4 : 26 Nis 2018 07:18:31 »
  Yatık kovan dediğimiz Ortadan bölünmüş ve bölmede ana arıların diğer tarafa geçip kavga etmelerini engelleyecek ızgara monte edilmiş ve tek katta 20 çerçeve olan kovanları yaptım ve kullandım. Üzerlerine önce ana arı ızgarası koyarak yine 20 çerçeve alabilen ve arada bölme olmayan ballıklar yerleştirerek çalıştım,arıların birbirini kırması gibi herhangi bir risk yok,verimlilik yüksek oluyor,arılar çok hızlı güçleniyor. En büyük problem bu ağırlıktaki ballıkları kaldırıp indirmek olduğu için vazgeçtim.

Çevrimdışı ali kaptan

  • *
  • İleti: 24
  • Katkı 0
Ynt: Dan Margarit 14-15
« Yanıtla #5 : 26 Nis 2018 16:38:07 »
margaritin videolarında olduğu gibi olacak yani normal ballık(ben 3/4 ballık kullanıyorum) olduğu için ağırlık sorun değil.sadece kırılma korkusu var bende.bi de kuluçkalığın katlı hali 12 çerçeve olduğu için bloke durumu nasıl olacak?

en büyük endişem kırılma riskiydi,endişemi gidermiş oldunuz..teşekkürler..

kovanların yerleşim şekli böyle olacak

10_10     10 çerçevelik 2 ballık
--------      ana ızgarası 2 adet
6-6-6       6 çerçevelik 3 kuluçkalık
6-6-6       6 çerçevelik 3 kuluçkalık