Gönderen Konu: Dan Margarit 16-Kontrol etme  (Okunma sayısı 1472 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kbayture

  • Admin
  • *****
  • İleti: 40
  • Katkı 5
Dan Margarit 16-Kontrol etme
« : 18 Şub 2018 17:39:22 »

Çevrimdışı Akryuzn

  • *
  • İleti: 10
  • Katkı 0
  • Koloni sayısı: 25
  • Yer: Çankırı
Ynt: Dan Margarit 16-Kontrol etme
« Yanıtla #1 : 18 Şub 2018 22:10:12 »
Öncelikle paylaşımlarınız için teşekkürler. Bu videoda 10.25 ten sonra anlatanın sesi gidiyor. Tam feromonun ne işe yaradığı hakkında birşeyler söyleyecekti.

Çevrimdışı kbayture

  • Admin
  • *****
  • İleti: 40
  • Katkı 5
Ynt: Dan Margarit 16-Kontrol etme
« Yanıtla #2 : 18 Şub 2018 22:26:34 »
Çevirenin çevirisi çok anlamsızdı bu yüzden eklemedim buraya. İleriki videolarda bahşediyor tekrar tekrar aynı konulardan. Umarım yararlı oluyoruzdur.

Çevrimdışı nevzatkayacık

  • *
Ynt: Dan Margarit 16-Kontrol etme
« Yanıtla #3 : 19 Şub 2018 18:46:01 »
Teşekkürler Kasım Hocam.
Devam...
Her şey daha yaşanası bir Türkiye için ....

Çevrimdışı Ünal

  • *
  • İleti: 40
  • Katkı 1
  • Koloni sayısı: 5
Ynt: Dan Margarit 16-Kontrol etme
« Yanıtla #4 : 19 Şub 2018 21:36:00 »
Yararlı olmaz olur musunuz abi, bu daha giriş, gelişme sonuç kısmını sabırsızlıkla bekliyoruz. İşleriniz rast gitsin.

Çevrimdışı ali kaptan

  • *
  • İleti: 12
  • Katkı 0
Ynt: Dan Margarit 16-Kontrol etme
« Yanıtla #5 : 20 Şub 2018 18:55:58 »
serinin tüm videolarını indirdim. tekrar tekrar izliyorum.çevirilerin devamını bekliyordum...bence çok faydalı.çok teşekkürler..

Çevrimdışı Ahmet60

  • *
  • İleti: 74
  • Katkı 0
Ynt: Dan Margarit 16-Kontrol etme
« Yanıtla #6 : 21 Şub 2018 17:26:24 »
Bizde arıyı sıkı çalıştırmak çok önemli bir kuraldır. Dan Margarit'in bu videosunda görüyorum ki 10 çıta kabarmış petek var. Bu 10 çıtanın 2 veya 3 çıtası arı ile kaplı, diğer çıtalar boşta. Bu nasıl oluyor. Bu şekilde de olabiliyor mu? Peker bey bu konuya bir açıklık getirseniz.

Çevrimdışı Ahmet Bakan

  • *
  • İleti: 41
  • Katkı 2
Ynt: Dan Margarit 16-Kontrol etme
« Yanıtla #7 : 22 Şub 2018 01:09:45 »
Balmumu arının yorganı koruma duvarı diyoruz alıyoruz strafor yada farklı malzeme ile daraltıyoruz..Benimde bu daraltma olayını aklım hiç almıyor :) Arılar aptalmı ki nüfusu artmadan tüm boş peteklere yumurta atsın ? Bildiğim takip ettiğim kadarı ile popülasyona göre yumurta atan bir canlı ana arı..

Çevrimdışı Ahmet60

  • *
  • İleti: 74
  • Katkı 0
Ynt: Dan Margarit 16-Kontrol etme
« Yanıtla #8 : 22 Şub 2018 10:36:52 »
Benim düşüncem şu ; sıkıştırma kışın önemli çünkü dikkat ediyorum kışın arının üzerinde olmadığı petekler küfleniyor, rengi değişiyor. Ancak baharın ve yazın o kadar önemli değil gibi.( Yanılıyor olabilirim!) Hep şu söyleniyor ana yumurtlama alanını genişletir. Hava soğuduğunda arı salkıma girdiği için yavru üşümesi olur. Ama benim gözlemlerim ana mevcuda göre yumurta atıyor. Arı iki çıtada ise ana iki çıtanın kapatabileceği kadar yumurta bırakıyor. Dan margaritin videosunda da 15 mayıs olduğu söyleniyor. Dan margaritin arıcılığın üstatlarından biri olduğu söyleniyor. Yanlış ise neden iki çıtalık arıya 10 çıta petek koysun. Bunun sebebi ne üstatlardan yorum bekliyorum.

Çevrimdışı Ahmet60

  • *
  • İleti: 74
  • Katkı 0
Ynt: Dan Margarit 16-Kontrol etme
« Yanıtla #9 : 22 Şub 2018 10:38:46 »
İzzet bey şu an forumdasınız galiba bu konuda özellikle sizin yorumunuzu bekliyorum.

Çevrimdışı İzzet Akçay

  • Admin
  • *****
Ynt: Dan Margarit 16-Kontrol etme
« Yanıtla #10 : 23 Şub 2018 00:08:40 »
İzzet bey şu an forumdasınız galiba bu konuda özellikle sizin yorumunuzu bekliyorum.

Az önce 8 lik sistem konusunda sorunuza cevap olabilecek bir yanıt yazdım. Küflenme mevzusuna da burada cevap vereyim.

Kovanlarınızın havalandırması zayıf. Evinizde banyonun kapısını ve penceresini 1 ay kapalı tutarsanız banyonuz da küflenir. Binlerce arının vücudundan çıkan karbondioksit ve su buharının ufacık uçuş deliğinden çıkıp yerine taze hava girmesini beklemeyin.

Arının en büyük düşmanı nemdir. Arının doğada nasıl yuvalar yaptığını, nereye yaptığını bir inceleyin.
Saygı eken sevgi biçer...

Çevrimdışı ali kaptan

  • *
  • İleti: 12
  • Katkı 0
Ynt: Dan Margarit 16-Kontrol etme
« Yanıtla #11 : 03 Ara 2018 19:00:57 »
serinin devamını sabırsızlıkla bekliyoruz