Gönderen Konu: Simmon Hummel farkli aricilik uygulamalari..  (Okunma sayısı 17835 defa)

Simmon Hummel farkli aricilik uygulamalari..
« : 06 Oca 2017 00:28:11 »
Merhaba  Arkadaşlar...

iş güç  , aile , hayat mücadelesi yoğu geçiyor..

Şu ara çok zaman bulamasam da,  zaman bulmuşken bir iki video seslendirmesi yapayım dedim..

Alman Alman Arıcı Simmon Hummel'in , kıştan çıkmış zayıf koloniyi güçlendirme tekniğinin videosunu sizinle paylaşıyorum..

Bu tekniği iki sezon üst üste denedim. Hiç bir sorun çıkmadı.

Not : Bu çeviri , seslendirme ve çalışmaları amatör olarak yaptığımı tekrar belirtmek isterim.
Ayrıca Sn. Simmon Hummelden çeviri için izin alınmıştır..

Islem :

Notun Notu :  Bu başlık altinda  Sn.Hummelin farklı tekniklerini seslendirip paylaşmaya devam etmeyi istiyorum..

« Son Düzenleme: 06 Oca 2017 00:49:59 Gönderen: Stuttgartta Aricilik »

Çevrimdışı Cem Taskent

  • Genel Moderator
  • *****
  • İleti: 18
  • Katkı 1
Ynt: Simmon Hummel farkli aricilik uygulamalari..
« Yanıtla #1 : 06 Oca 2017 00:55:33 »
Zülfü Bey elinize sağlık,

uygulamanın dönemi hakkında bilginiz var mı ?

Adam 3 hafta sonra şortla....

3 haftada 6 çerçeve yavru yapacak kadar şartlar oluştu demek ki....

Ya da arı süper !

Ben de bunu uygulamıştım zamanında ama bizim arılarla yürümedi...

Zulfu

  • Ziyaretçi
Ynt: Simmon Hummel farkli aricilik uygulamalari..
« Yanıtla #2 : 06 Oca 2017 01:02:19 »
Cem bey iki sezon bende uyguladım , çok kolay ve sağlıklı bir yöntem.

Bu teknik ,Almanya'da arıcılık sektöründe kabul görmüş bir yöntemdir.

Bizde nektar akımı 15 Nisa'nda başlar.

Mart başında doğa uyanırken yapılır.  Videolarda 8 Mart - 30 arası yapılmıştır.

Çevrimdışı Mustafa akın

  • *
  • İleti: 17
  • Katkı 0
Ynt: Simmon Hummel farkli aricilik uygulamalari..
« Yanıtla #3 : 06 Oca 2017 01:11:21 »
 Zülfü bey biz zayıf kovanı güçlendirmek için güçlü kovandan kapalı yavrulu bir çıtayı arısıyla beraber zayıf kovana veriyoruz
 Ancak bu uygulamayı yaparken bile ya koku sıkıyoruz kovana yada ana arıyı kafese alıyoruz anayı kesmesinler diye şimdi bu uygulamada koloniler birbirini kırmıyormu yada anayı kesmiyorlarmı...?
 Teşekkür ederim saygılar...

Zulfu

  • Ziyaretçi
Ynt: Simmon Hummel farkli aricilik uygulamalari..
« Yanıtla #4 : 06 Oca 2017 01:53:40 »
Mustafa bey özellikle bu tür uygulamalara çeviri yapıyoruz ki şüpheye yer kalmasın.

İki sezonda üç koloniye yaptım. Hiç bir sıkıntı olmadı.

Bir de ben yaparken güçlü koloniyi kenara alıp , zayıfı güçlünün yerine indirdim.

Çevrimdışı İzzet Akçay

  • Admin
  • *****
Ynt: Simmon Hummel farkli aricilik uygulamalari..
« Yanıtla #5 : 06 Oca 2017 08:26:12 »
Ben de denedim bunu. Gayet başarılı. Ama 21 günü geçerse sıkıntı oluyor.
Saygı eken sevgi biçer...

Çevrimdışı Mustafa akın

  • *
  • İleti: 17
  • Katkı 0
Ynt: Simmon Hummel farkli aricilik uygulamalari..
« Yanıtla #6 : 06 Oca 2017 08:54:40 »
 Öğreneceğimiz çok şey var daha biz yıllardır boşu boşuna zayıf kovanı güçlendirelim derken güçlü kovanın dengesini bozmuşuz...
 Başta izzet hocam ve zülfü bey olmak üzere bu foruma emeği geçen herkese çok teşekkür ederim
 Bu sezon çok şey değişecek bu belli oldu  :)

Çevrimdışı Barış TURHAN

  • *
  • İleti: 20
  • Katkı 1
  • Koloni sayısı: 13
  • Yer: Fatsa ORDU
Ynt: Simmon Hummel farkli aricilik uygulamalari..
« Yanıtla #7 : 06 Oca 2017 09:17:25 »
Türkiye'de ariciligin gelişmesi icin emek veren herkese teşekkür ediyorum ariciligin gelecegi adina
B.TURHAN

Çevrimdışı kazım kayhan

  • *
  • İleti: 33
  • Katkı 2
Ynt: Simmon Hummel farkli aricilik uygulamalari..
« Yanıtla #8 : 06 Oca 2017 11:01:47 »
zülfü bey bu teknigi kesinlikle deneyecegim tahminim bizdede mart başı ve nisan sonuna kadar arıların birbirini kırma sorunu olmaz.

izzet bey 21 günden sonraki sıkıntıyı biraz açmanız mümkünmü bizlere ayırdıgınız zaman ve paylaştıgınız bilgiler için çok teşekkürler.

Çevrimdışı Hayrettin BIYIKLI

  • *
  • İleti: 2
  • Katkı 0
Ynt: Simmon Hummel farkli aricilik uygulamalari..
« Yanıtla #9 : 06 Oca 2017 13:12:17 »
İZZET HOCAM BU TÜR UYGULAMANIN IRKLA ALAKASI VAR MI ?MALUM BİZLERİ KAFKASA MAHKÜM KILDIKLARI İÇİN KAFKASTA SORUN OLURMU?

Zulfu

  • Ziyaretçi
Ynt: Simmon Hummel farkli aricilik uygulamalari..
« Yanıtla #10 : 06 Oca 2017 13:37:10 »
Mart başı yapılıyor. 21 gün Benimde sinirim.   Bu süreç yeterli oluyor zaten..

Denemek insana öğretir..

Çevrimdışı İzzet Akçay

  • Admin
  • *****
Ynt: Simmon Hummel farkli aricilik uygulamalari..
« Yanıtla #11 : 06 Oca 2017 14:22:44 »
Bu uygulamayı anaların ikiside yavruya başladıktan sonra yapmanız gerekiyor. Eğer birisinde yavru olur diğerinde olmaz ise arılar yavrulu tarafı tercih edip yavrulamamış anayı terk ediyorlar. Anaları gaza getiren bir faktör de terkedilmeme arzusu olsa gerek.

21 günü geçerse yine arılar bir tarafı tercih ediyorlar. 35 günlük bir denemem tek ana ile sonuçlandı.

Uygulamanın Kafkas arısında ne kadar iş göreceğini deneyerek görmek gerekir. Kafkasta da potansiyeli oranında performans artışı sağlar mutlaka.

Ynt: Simmon Hummel farkli aricilik uygulamalari..
« Yanıtla #12 : 06 Oca 2017 15:58:56 »
Tek uçuş deliğinden çalışan bu sistemde  altta ki güçlü koloninin işçileri ,  yukarının yavru alanının genişletilmesini sağlıyorlar.  Sistem 3-4 hafta olarak uygulanıyor.  Bu süreçten sonra anaların biri iptal olur. Erken baharda , arıların geliştiği dönemde ve nektar akımı yokken yapılıyor.

Çevrimdışı İzzet Akçay

  • Admin
  • *****
Ynt: Simmon Hummel farkli aricilik uygulamalari..
« Yanıtla #13 : 06 Oca 2017 21:22:43 »
Zayıf arıyı neden üste koyuyoruz? Alta koysak neden olmuyor?

  • *****
  • İleti: 231
  • Katkı 11
Ynt: Simmon Hummel farkli aricilik uygulamalari..
« Yanıtla #14 : 06 Oca 2017 21:37:17 »
Zülfü abi emek verip zaman harcıyorsun. Ama gök kubbede hoş seda bırakıyorsun haberin ola..
İlk videoda arıları birleştirirken  arıların bir birine alışması için galiba propolis ızgarası kullanıyor.
Daha sonra ana arı ızgarasını koyuyor.
Çünkü ilk koyduğu aparatla ikinci videodaki aparat farklı bir birinden.
ilk koyduğu esnek ve plastik.
İkinci videodaki ise galiba metal ana ızgarası