Gönderen Konu: Türk Arıcısı İçin Varroa Bulaşıklık Dü  (Okunma sayısı 864 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cengiz bahar

  • *
  • İleti: 5
  • Katkı 0
Türk Arıcısı İçin Varroa Bulaşıklık Düzeyini Belirlemenin Önemi
Türk gencine "AIDS" , Türk arılarına VARROA bir şey yapamaz. Yalnızca bulaşınca ikisinide öldürür.
Çünkü yaygın kanı, benim arılarda Varroa yok.
Arıların üzerinde arıyorum göremiyorum.
Yanlış yerde arıyor olmayasın.
Varroa  arılara zarar veren en tehlikeli dış parazittir. Her yerde bulunur. Arılar ve koloniler arası kolayca geçiş yapar. Ve yüksek ölüme sebep olan virüsleri bulaştırır.
Tüm zararlarına rağmen, pek çok arıcı istila dönemlerini izlemiyor. Varroa yönetim bilgilerine sahip değil.
 Varroa  her kolonide vardır. Kolonilerini canlı tutmak istiyorsanız onları sık sık izlemelisiniz.
Güz arıcılık takviminde her konuda en önemli mevsimdir. Gerek Varroa mücadelesi, gerek kış arısı yetiştirme ve yiyecek stoklarını tamamlama.
Güzün koloni üremesi yavaşladığından Varroa tedavi görmeyen kovanlarda zirveye ulaşır. Koloninin kışın yaşamasını istiyorsanız,kış için ürettiğiniz arılara Varroayı zarar vermeyecek seviyeye düşürmeniz gerekir. Bu oran %2 den küçük olmalıdır. ( Bulaşıklığı belirlemenin değişik yöntemleri var )Bazı kovanlarda oran büyük se tüm arılığa müdahale etmek gerekir. Sizin ve komşularınınızın sönen kovanlarından yalnızca bal yağmalanmaz.

Kelley-Newsletter- Septembir-2017.pdf ' den Türkçeleştirildi.
« Son Düzenleme: 27 Eyl 2017 19:00:05 Gönderen: İzzet Akçay »





Çevrimdışı Şevket Topal

  • *
  • İleti: 117
  • Katkı 3
  • Koloni sayısı: 100
Varoayı yok et arıların yaşasın  ;)