Arıcılık > Köşeler

dogalaricilik köşesi

(1/9) > >>

dogalaricilik:
Merhabalar, ismim Emre. Yaklaşık olarak 2 senedir arıcılık ile ciddi olarak ilgilenmekteyim. Geçen sene de bir arıcının bir kaç sefer derslerine katıldım. Çevremdekilerin arılılarına gittim ve bu işi bu şekilde yapamayacağım kanısına vardım. Çünkü burada arıcılık alabildiğine külfet idi. Çoğu arıcı bel fıtığından da muzdaripti.
Daha sonra internet ortamından önce Alman ekolü ile tanıştım, daha sonra diğer ülkelerdeki video ve yabancı dillerdeki kaynakları taradıktan sonra kendi tasarımlarım ile başlamaya karar verdim.
Alman ekolünü baz aldım. Dr. Liebig kovanı kullandım yanlız çerçeve ölçüsü longstrongh. Sadece kulakları uzun. Kovan telli taban. Kovan 3 kat gibi. 2 kuluçkalık 1 Ballık. Ama hafif olması için 1 tam Ballık iki yarım Ballık olarak tasarlandı. Yani 1 takımda 2 kuluçkalık 2 yarım Ballık olarak tasarlandı. Burada Ballık taşımadaki ağırlık problemi çözüldü.
Hatta Alman ekolünün ötesinde katı kaldırmadan 2 katta da yüksük temizlemesi hesaplarım mevcut.
Hayırlısı ile keresteler alındı, marangozda kesim bitti. Montaj işlemine başlanılacak. Çok yakında resim ve video olarak da paylaşımlarım olacak inşallah.
Tüm bu aşamalarda özellikle teknik detaylarda en büyük destekçim Mehmet Yüksel abimize, kısa süredir tanımama rağmen karşılıksız yardımları ile müteşekkir olduğum forumun müdavimlerinden Kasım hocama teşekkürü bir borç bilirim.

İzzet Akçay:
E hani resimler? Videolar?

dogalaricilik:
Öncelikle forumun ilgisi adına HOŞ BULDUK diyerek başlayayım.
Almış olduğum ham keresteyi maranguzumuz işledikten sonra örnek olarak bir adet monte ettik ve malzememizin marangozdaki hali.

dogalaricilik:
Daha sonra işlem bittikten sonra tüm malzemeyi marangozdan çıkartıp çalışacağımız mekana stokladık. Orada da telli tabanlardan üretime başladık. Telli tabanlardan sonra da katlara inşallah sıra gelecek.
Bu arada resim ekleme işlemi çok zahmetli :-(
Bu da telli tabanın video versiyonu:
Herkese hayırlı çalışmalar inşallah.

İzzet Akçay:
Tabanları pratik olmuş.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git