Gönderen Konu: Esat Eryılmaz'ın köşesi  (Okunma sayısı 8682 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Esat Eryılmaz

  • *
  • İleti: 108
  • Katkı 1
  • Koloni sayısı: 40
Ynt: Esat Eryılmaz'ın köşesi
« Yanıtla #30 : 10 Oca 2017 22:18:43 »
Maşallah. Allah kolaylık versin bereketli olsun.
Teşekkür ederim Yunus bey.

Çevrimdışı Esat Eryılmaz

  • *
  • İleti: 108
  • Katkı 1
  • Koloni sayısı: 40
Ynt: Esat Eryılmaz'ın köşesi
« Yanıtla #31 : 10 Oca 2017 22:23:52 »
Ekstra kovanlar yaptırın derim.  8)
Abi ben senden korkmaya başladım.Elimde 25 civarı boş kovan var yetmez mi?

Çevrimdışı İzzet Akçay

  • Admin
  • *****
Ynt: Esat Eryılmaz'ın köşesi
« Yanıtla #32 : 11 Oca 2017 00:19:18 »
Ekstra kovanlar yaptırın derim.  8)
Abi ben senden korkmaya başladım.Elimde 25 civarı boş kovan var yetmez mi?

Elinizdeki arı miktarının 3 katı kadar gerekebilir.  8)
Saygı eken sevgi biçer...

Çevrimdışı Esat Eryılmaz

  • *
  • İleti: 108
  • Katkı 1
  • Koloni sayısı: 40
Ynt: Esat Eryılmaz'ın köşesi
« Yanıtla #33 : 08 Şub 2017 00:41:11 »
Arılarıma Ocak başında mayalı kek vermiştim.Birkaç gün sonra kontrol ettiğimde bazı kovanlarda günlük yumurta görmüştüm.Hemen hemen şubat ayının başına kadar Balıkesirde havalar soğuk gitti.Bulunduğum bölgede çok arı kayıpları oldu.4 Şubatta bütün arılarımı çıta çekip kontrol ettim.2 kayıp.Birincisi en zayıf arım salkımın yerini ballı bölgeye geçirememiş,diğeri de Ocak başında en fazla yumurta atan 4 çıtalı arım açlıktan ölmüş.Benim hatam.Diğer kovanların durumu şimdilik iyi.Balı azalanlara ballı petek takviyesi yaptım.Hepsine tekrar kek verdim.Arılarıma yaptığım işlemler bukadar.
   İzzet hocamın tavsiyesi/uyarısı üzerine kovan ve çıta yönünden önlemimi almaya başladım.Bazı yaptığım işleri bazıları beğenmiyor.Burada yazdığım yazıların hiçbiri biryerlerden alıntı değildir.Uygulayıp sonucunu gördüğüm şeylerdir.

Çevrimdışı İzzet Akçay

  • Admin
  • *****
Ynt: Esat Eryılmaz'ın köşesi
« Yanıtla #34 : 08 Şub 2017 01:33:54 »
Şu anda durum şu; onların arısı uyandığında  sizin arilariniz bir tur yavru çıkartmış ve gençleşmis olacak.

Arida artışlar aritmetik değil geometrik olduğu için siz sezon sonuna kadar onlara bir iki tur bindirmis olacaksınız.

Devam.
Saygı eken sevgi biçer...

Çevrimdışı Ahmet Bakan

  • *
  • İleti: 41
  • Katkı 2
Ynt: Esat Eryılmaz'ın köşesi
« Yanıtla #35 : 17 Şub 2017 16:33:27 »
Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler :)

Çevrimdışı Esat Eryılmaz

  • *
  • İleti: 108
  • Katkı 1
  • Koloni sayısı: 40
Ynt: Esat Eryılmaz'ın köşesi
« Yanıtla #36 : 25 Şub 2017 23:59:22 »
Arılarımı 19 Şubatta tekrar kontrol ettim.Çok az polen gelişi vardı.Genelde 1 çıtada 10 cm çapında kapalı ,2. çıtada ise 10 cm civarı açık yavrusu var.Arılarım genelde 2 yada 3 çıtalı.2016 yılı malesef çok kıt geçmişti.Kışa zayıf giren arılarım doğal olarak dahada zayıf çıktılar.
   İzzet hocamın uyarısı üzerine 45 tane kat ve 16 tane ruşet kovan (ortadan bölme tahtasıyla bölündüğünde 2 tane çiftleştirme kovanı olacak şekilde) yaptım.Daha montajı tam bitmediği için resimlerini daha sonra ekleyeceğim.

Çevrimdışı Barış TURHAN

  • *
  • Yer: Fatsa ORDU
Ynt: Esat Eryılmaz'ın köşesi
« Yanıtla #37 : 28 Şub 2017 22:03:46 »
esat bey kolaylıklar dilerim Valla ne diyelim karniyol gibisiniz hızınıza yetişilmiyo bu ne şiddet bu celal
B.TURHAN

Çevrimdışı Esat Eryılmaz

  • *
  • İleti: 108
  • Katkı 1
  • Koloni sayısı: 40
Ynt: Esat Eryılmaz'ın köşesi
« Yanıtla #38 : 03 Mar 2017 00:08:33 »
turhan bey sezon içinde malzeme sıkıntısı çekmemek için önceden önlem almak gerekiyor.Elimizde yeterli malzeme olunca işler yolunda gidiyor.

Çevrimdışı Esat Eryılmaz

  • *
  • İleti: 108
  • Katkı 1
  • Koloni sayısı: 40
Ynt: Esat Eryılmaz'ın köşesi
« Yanıtla #39 : 06 Mar 2017 13:30:17 »
Arılarımı 4 Martta kontrol ettim.Yavru alanları iyice açılmaya başladı.Planın 10 Martta bütün kovanlara birertane kabarmış boş petek vermekti ama yeni arılar çıkmaya başladığı için bazı sıkışan kovanlara kabarmış petek verdim.Tahminim 10-15 güne kadar söğütler açacağa benziyor.İnşallah katlarımızı atacağız.
   Yeni yaptığım ruşet-ana yetiştirme kovanlarımı nihayet bitirebildim.(Kapakları hariç)

 NOT:Fotoğraf neden böyle oluyor bilen varsa yardımcı olabilirmi ?

Çevrimdışı Mustafa Turgut

  • *
Ynt: Esat Eryılmaz'ın köşesi
« Yanıtla #40 : 07 Mar 2017 16:54:36 »
Çok hoş görünüyorlar, çok güzel olmuş eline koluna sağlık. Ana çiftleştirme girişlerini önlü arkalı yapsaydın daha iyi olmazmıydı. Analar girişlerin yakın olması sebebiyle yanlış bölmeye girmesin. Kovan şaşırma sorunu olmaz umarım.
Hayırlı olsun bol analı bereketli sezonlar dilerim...
Adil olanı severim.

Çevrimdışı Esat Eryılmaz

  • *
  • İleti: 108
  • Katkı 1
  • Koloni sayısı: 40
Ynt: Esat Eryılmaz'ın köşesi
« Yanıtla #41 : 08 Mar 2017 15:02:55 »
Mustafa bey bu kovanları ilk kez yaptım.Girişlerin sorun çıkarıp çıkarmayacağını deneyince göreceğim.Baktım sorun yaşıyorum sadece ruşet kovan ve tek ana arı kovanı olarak kullanırım.

Çevrimdışı Esat Eryılmaz

  • *
  • İleti: 108
  • Katkı 1
  • Koloni sayısı: 40
Ynt: Esat Eryılmaz'ın köşesi
« Yanıtla #42 : 11 Mar 2017 22:49:32 »
İşimiz kolay arıcılık.9 Martta bütün kovanlarıma arı mevcuduna bakmaksızın dış tarafa kabarmış petek verdim.Kovanlarım 4-5 çıtalı oldu.10-15 gün sonra tekrar kontrol edip petek isteyene petek ,söğütler acarsa kat vereceğim.

Çevrimdışı Esat Eryılmaz

  • *
  • İleti: 108
  • Katkı 1
  • Koloni sayısı: 40
Ynt: Esat Eryılmaz'ın köşesi
« Yanıtla #43 : 28 Mar 2017 20:32:16 »
9 Marttan sonraki kontrolümüzü 22 Mart ta yaptık.Yavru alanları hızla genişliyor,petek isteyenlere kabarmış petek verdim.Az miktarda şuruplamaya başladım.Yanıma birde körükçü buldum.Tezye oğlu arıcılığı yeni öğreniyor,çok meraklı.Eee banada körükçü lazımdı anlayacağınız alan memnun satan memnun  ;D

Çevrimdışı Esat Eryılmaz

  • *
  • İleti: 108
  • Katkı 1
  • Koloni sayısı: 40
Ynt: Esat Eryılmaz'ın köşesi
« Yanıtla #44 : 28 Mar 2017 20:51:27 »
22 Marttan sonraki kontrolümüz 26 mart.İzzet hocanın 4 günde bir hızlı bir şekilde arıların kontrol edilmesi ilkesine aynen uymaya çalışıyorum.Yumurtaya başlanmış dış çerçeveleri ortaya alıp yerine yenileri veriliyor.Buyıl sanki arılar fazla polen taşıyor,kontrol için çektiğim peteklerde çok fazla polen stoğu var.Arılarım 6 çıtalı (3 yavrulu).Kıştan çıkarken korkmuştum ama gelişimlerini görünce insan rahatlıyor.