Gönderen Konu: İzzet'in Köşesi  (Okunma sayısı 10815 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ercan-Bulancak

  • *
  • İleti: 22
  • Katkı 2
  • Çırak
  • Koloni sayısı: 12
Ynt: İzzet'in Köşesi
« Yanıtla #30 : 15 Oca 2017 04:13:53 »
Es kazara hak etmedigi bir yere gelen insan,sağa sola satasir.Yapici bile olsa eleştiriye tahammül edemez.Bence   genel bu düşüncenizi belirttikten sonra bu tür insanları muhatap alıp kendilerini değerli hissettirmeyin.İlgisizlikle ademe mahkum edin.
İstir kişinin ainesi lafa bakılmaz dusturunca çalışmaya devam.Bu çalışmalar meyve veriyormu, veriyor.gerisi fasa fiso...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır.

Çevrimdışı Emremutlu

  • *
  • İleti: 1
  • Katkı 0
Ynt: İzzet'in Köşesi
« Yanıtla #31 : 15 Oca 2017 13:01:27 »
Hocam ben ve benim gibi aricilar sizin actiniz bu form dayesinde abarti olarak dusunulmesin cok uzun yol aliyoruz emeginize saglik siz ve ekibiniz gercekten bizlere inanilmaz faydali bilgiler veriyorsunuz hersey icin tesekkurler

Çevrimdışı ballıhoca

  • *
  • İleti: 64
  • Katkı 2
Ynt: İzzet'in Köşesi
« Yanıtla #32 : 31 Oca 2017 14:08:41 »
Bu sene oksalik asit vermek istemedim.
Birolun da tavsiyesi ile bitkisel ? olduğu söylenen bir ürün denemeye karar verdim.

Portakalın körük içerisinde etki ettiği biliniyor. Tütsü olarak iş görür mü onu da merak ettim. Denedik bakalım.

Keşke latex eldiven taksaydin hocam. O bitkisel ürünün içeriği tahminimce flumetrin dır ve flumetrin zehirli bir madde. Karaciğer de birikiyor ve zamanla hasara uğratıyor diye biliyorum.

Çevrimdışı İzzet Akçay

  • Admin
  • *****
Ynt: İzzet'in Köşesi
« Yanıtla #33 : 01 Şub 2017 21:37:10 »
Ballı Hocanın tavsiyesi ile bu akşamdan itibaren bazı konuları öncelikli yazma kararı aldım. Kendisi forumda yazdıklarımın biraz sıradışı olduğunu öncelik sıralamasını değiştirmem gerektiğini söyledi.

Bazı konu tavsiyeleri de verdi sağolsun. Ben de bu akşamdan itibaren başlayayım dedim. Aslında aklımda önce ıslah hakkında söz verdiğim yazıyı yazmak vardı ama nasılsa sezona daha çok var deyip biraz erteledim.

Bu akşam yazacağım konu "Arıcılıkta para var mı?"
Saygı eken sevgi biçer...

Çevrimdışı Ahmet Bakan

  • *
  • İleti: 41
  • Katkı 2
Ynt: İzzet'in Köşesi
« Yanıtla #34 : 17 Şub 2017 16:50:21 »
Hocam portakal kabuğu tütsüsü iş gördümü ? :)

Çevrimdışı İzzet Akçay

  • Admin
  • *****
Ynt: İzzet'in Köşesi
« Yanıtla #35 : 17 Şub 2017 19:26:25 »
Hocam portakal kabuğu tütsüsü iş gördümü ? :)

Maalesef. Yanmaya devam etmemişti.

  • *****
Ynt: İzzet'in Köşesi
« Yanıtla #36 : 01 Mar 2017 22:12:51 »
Arkadaşlar bir süre yazı yazamayacagim. Şahsıma yönelik soru olup ta cevap veremezsem kizmayin. Beş on güne aktif dinamik heyecanlı bir şekilde aranızda olacağım. Diye umuyorum.

  • *****
Ynt: İzzet'in Köşesi
« Yanıtla #37 : 02 Mar 2017 09:04:48 »
Arkadaşlar bir süre yazı yazamayacagim. Şahsıma yönelik soru olup ta cevap veremezsem kizmayin. Beş on güne aktif dinamik heyecanlı bir şekilde aranızda olacağım. Diye umuyorum.
   Umarım nedeni işlerinizin yoğunluk kazanmasıdır, herhangi bir sağlık problemi yoktur.

  • *****
Ynt: İzzet'in Köşesi
« Yanıtla #38 : 03 Mar 2017 19:12:18 »
Arkadaşlar bir süre yazı yazamayacagim. Şahsıma yönelik soru olup ta cevap veremezsem kizmayin. Beş on güne aktif dinamik heyecanlı bir şekilde aranızda olacağım. Diye umuyorum.
   Umarım nedeni işlerinizin yoğunluk kazanmasıdır, herhangi bir sağlık problemi yoktur.

Sıkıntı yok abi. Kısa bir yoğun dönem sadece.

  • *****
Ynt: İzzet'in Köşesi
« Yanıtla #39 : 04 Nis 2017 01:26:32 »
Döndüm. Özlemişim forumu.  :)

  • *****
Ynt: İzzet'in Köşesi
« Yanıtla #40 : 04 Nis 2017 07:35:27 »
Döndüm. Özlemişim forumu.  :)
  En nihayet.

Çevrimdışı Şevket Topal

  • *
  • İleti: 117
  • Katkı 3
  • Koloni sayısı: 100
Ynt: İzzet'in Köşesi
« Yanıtla #41 : 04 Nis 2017 18:09:35 »
İzzet bey hoş geldiniz yerinize

Çevrimdışı İzzet Akçay

  • Admin
  • *****
Ynt: İzzet'in Köşesi
« Yanıtla #42 : 04 Nis 2017 19:40:27 »
Döndüm. Özlemişim forumu.  :)
  En nihayet.

İzzet bey hoş geldiniz yerinize

Hoşbulduk.
Nasıl geçiyor sezon? Aksilik yok inşallah.
Saygı eken sevgi biçer...

Çevrimdışı Şevket Topal

  • *
  • İleti: 117
  • Katkı 3
  • Koloni sayısı: 100
Ynt: İzzet'in Köşesi
« Yanıtla #43 : 04 Nis 2017 20:00:46 »
Sagolun izzetbey sezon guzel olacak insallah

Çevrimdışı İzzet Akçay

  • Admin
  • *****
Ynt: İzzet'in Köşesi
« Yanıtla #44 : 26 Nis 2017 22:59:29 »
Selamlar

Sezon çok yoğun başladı. Herkes işe güce daldı. Biz de forumu ihmal ettik.

Kısa bir özet geçelim bu sezon neler yaptık.

Ben arıları ana arı üretminde kullandığım için kıştan ortalama iki çerçeve çıktılar. Ocak 15 de uyandırma keklerini verdik. Şubat ortası gibi asıl kek beslemesine başladık. Başımıza gelecekleri bildiğimiz için yoğun şekilde çerçevelermizi hazırladık.

Ana arı üretiminde kullanmadığımız, bölmediğimiz ve satın aldığımızordu arılarına mart 15 ve 25 arası katları verdik. Nisan ayında katların bir kısmını tekrar yeni bir arı olarak böldük ve kalan kısma yeniden kat verdik. Aldık götürdük Amasya Taşovaya. Orada artı kestane için hazırlanacaklar ama sanırım ikişer bölme daha almak gerekecek.

Ana arı işleri ise bu sene mevsimsel ve teknik sebeplerden dolayı kötü geçti. Silikon kalıplardan ürettiğimiz ana arı yüksükleri arılar tarafından hiç kabul görmedi. Ama hatayı teşhis edene kadar 9 günümüz heba oldu.

Dışardan ana arı üretimi için alacağımız arılarda da aksaklık çıkınca sezon başlangıcı ana arı üretimi açısından tam bir kaos oldu. Halen daha da işleri tam oturtamadık. İşler tam oturdu diyebilmem için bütün boş kaplarımın dolmuş ve analandırılmış olması gerekiyor.

Suni tohumlama işleri ise beklediğimden erken başladı. Erdoğan Gümüşhaneden erkek arı kolonisi getirince işlerson derece kolaylaştı. O kanı kaybetmemek için de elimden geleni yaptım. Sonuçlar da şimdilik gayet iyi görünüyor. Şu anda yumurtaya başlayan 2017 suni tohumlamalarım olması sevindirici. Henüz Nisan ayındayız malum.

Bülentten de 40 arı siparişi verdik. Bu haftasonu anaları imha etti sağolsun. Önümüzdeki haftasonu da boşları götürüp arımızı 2 şer çerçeve bölerek ruşetlere teslim alacağız. 160 bölme daha yani. Seneye hedef 1600 arı olunca biraz fazla çalışmak gerekecek. :)

Bu sene ana arı üretimi için ecnebilerin Queen Castle, bizim kız kalesi dediğimiz 3 bölmeli kovanları kullanıyorum. Onlarda şimdilik iyi gidiyor gibiler. Yakında fotoları ile paylaşımlar yaparız.

Aaa bu arada 8 lik kovanlarımızı da bugün ilk defa kullanıma soktuk. Çok yakışıklı oldular. :)

Şimdilik bu kadar. Bilgisayarı açtıkça yazmaya çalışırım. Telefondan zor oluyor malum.

Görüşmek üzere, hoşçakalın.