Gönderen Konu: Şevket hocanın Köşesi  (Okunma sayısı 5396 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Şevket Topal

  • *
  • İleti: 117
  • Katkı 3
  • Koloni sayısı: 100
Ynt: Şevket hocanın Köşesi
« Yanıtla #15 : 10 Mar 2017 12:14:30 »
Bugün itibarıyla arılarımı kontrol ettim Allaha şükür arılarımız sağ salim bir çuval toz şekerden  koyu şurup yapıp yemliklerine koydum hava sıcaklığı 18 derece şurup çekiyorlar az az polen getirenler var  :)
Merhaba Şevket Bey, bu paylaşımınız 6 Şubat tarihli, arılarınızda yiyecek olmadığı içinmi yemleme yaptınız. Arılarımıza yemleme yaptığımızda genel olarak yavru faaliyeti başlar. Stok yiyeceği olan arılar yavruya başlama zamanını kendileri belirlerler ve zamanı gelmeden yavru sahasını ısıtamayacakları kadar genişletmezler. Ama bizler yemleme yaptığımızda arıları manipüle etmiş oluruz,bu hatayı hepimiz yapıyoruz. En azından Mart Ayı ortalarına kadar yemleme yapmamakta yarar var. Stokları iyi ise hiç yemleme yapılmayabilir,polen gelmeye başladığında arılar yavru sahasını genişletirler zaten. Doğa kendi takvimini kendi yapıyor,aya güne bakmadan. Soğuk olduğunda salkıma geçeceklerdir,arılarınız kuvvetli ise gözlerde ölen yavruları temizlerler,zayıfsa risk vardır.
Mehmet bey arıları 6 şubatta kontrol etme imkanım oldu o gün arıları sağ salim bulunca bir anda verdiğim bir kararla şurup verdim şurup çekmeyen arı olursa ona müdehale ederim diye çünkü hasta veya nosema olan arılar şrubu çekmiyor bir nevi test gibi oldu daha sonra kek yaptırdım kek verdim şuan arılarda kekik şurubuyla yoğrulmuş kek var arıarda sayğılar selamlar

Stuttgartta Aricilik

  • Ziyaretçi
Ynt: Şevket hocanın Köşesi
« Yanıtla #16 : 11 Mar 2017 02:57:52 »
Mustafa abinin tavsiyesini çok sağlıklı buluyorum.
Nettekim bizde sonbahar da çok verip , baharen stoklu çerçeveler ile kendi kendisini ayarlamasına bırakıyoruz.

Bugün arılarımın tamamını yeni bahçeye taşıdım.
İki katlı kışlatmanın stoklar açısından ciddi anlamda avantaj olduğunu düşünüyorum.
Arılar ikinci kata çıkmış , yavru alanı genişlemiş , katlar ağır.
Daha ne ister arıcı?

İşlerim yoğun olmasa mayalı kek denemek istiyordum , daha sonra artık.

Çevrimdışı Şevket Topal

  • *
  • İleti: 117
  • Katkı 3
  • Koloni sayısı: 100
Ynt: Şevket hocanın Köşesi
« Yanıtla #17 : 18 Mar 2017 17:23:55 »
Bu gün hava açık ve güneşli herkes arılıklarda foruma girende yok galiba

Çevrimdışı Şevket Topal

  • *
  • İleti: 117
  • Katkı 3
  • Koloni sayısı: 100
Ynt: Şevket hocanın Köşesi
« Yanıtla #18 : 30 Mar 2017 20:13:21 »
Regaib kandiliniz mübarek olsun ALLAH dualarınızı kabul etsin

Çevrimdışı İzzet Akçay

  • Admin
  • *****
Ynt: Şevket hocanın Köşesi
« Yanıtla #19 : 04 Nis 2017 01:17:07 »
İzzet beyin 8 çerçevesini deneyeceğim hatta aabiirsem ana arıyıda ondan aıp birkaç kolonide denemek istiyorum bakalım olacakmı

Ana arıyı benden almanıza hiç gerek yok. Sistemi deneyin farkı göreceksiniz. Kadro olarak çok hızlı gelişecek ama bal miktarını ıslah kalitesi belirleyecek.

Tecrübeyle sabit ki kadro herşey demek değil.

Şu anda 3 çerçeve karniyollerim dışardan kemer yaparken ordudan aldığım 8 9 çıta arıları beslemek üzereyim.
Saygı eken sevgi biçer...

Çevrimdışı Şevket Topal

  • *
  • İleti: 117
  • Katkı 3
  • Koloni sayısı: 100
Ynt: Şevket hocanın Köşesi
« Yanıtla #20 : 05 Nis 2017 18:38:24 »
Ege arastirmaya sparis verdigim saf anadolu irki ana arilar pazartesi kargoya veriliyormus bugun tlf geldi sevindim be

Çevrimdışı Şevket Topal

  • *
  • İleti: 117
  • Katkı 3
  • Koloni sayısı: 100
Ynt: Şevket hocanın Köşesi
« Yanıtla #21 : 07 Nis 2017 13:47:34 »
Bugun arilikta hava serindi ama arilar birseyler tasiyordu hatta kovanin onune dusenlerde oluyordu bir hafdadir baya nektar buluyor arilar kirazlarin ustu arilarla dolu visneler dede var

Çevrimdışı Şevket Topal

  • *
  • İleti: 117
  • Katkı 3
  • Koloni sayısı: 100
Ynt: Şevket hocanın Köşesi
« Yanıtla #22 : 29 May 2017 14:19:06 »
Machel ariciliktan istedigim saf damizlik anadolu arilar geldi ikide hibrit aldim bal verimini gormek icin uc gundur bolmelerde bugun kek bolumlerini acayimda ciksinlar bakalim. Elimde 4 adet damizlik oldu ikisi ege arastirmanin ikiside machelin bakalim hangisi verimli olacak deneyecegim

Çevrimdışı nevzatkayacık

  • *
Ynt: Şevket hocanın Köşesi
« Yanıtla #23 : 29 May 2017 20:51:28 »
Machel ariciliktan istedigim saf damizlik anadolu arilar geldi ikide hibrit aldim bal verimini gormek icin uc gundur bolmelerde bugun kek bolumlerini acayimda ciksinlar bakalim. Elimde 4 adet damizlik oldu ikisi ege arastirmanin ikiside machelin bakalim hangisi verimli olacak deneyecegim

Şevket Hocam,
Ben Anadolu'nun ipini çektim.
İnşallah sizin aldığınız verimli olur.
Her şey daha yaşanası bir Türkiye için ....

Çevrimdışı Şevket Topal

  • *
  • İleti: 117
  • Katkı 3
  • Koloni sayısı: 100
Ynt: Şevket hocanın Köşesi
« Yanıtla #24 : 29 May 2017 22:49:29 »
Nevzat hocam kısmet ben ümitliyim inşallah iyi olacak çokta saldırgan değiller 25 f1 ürettim yavaş yavaş ilerli yoruz

Çevrimdışı KAFKAS 67

  • *
  • İleti: 19
  • Katkı 0
Ynt: Şevket hocanın Köşesi
« Yanıtla #25 : 30 May 2017 11:22:46 »
Machel ariciliktan istedigim saf damizlik anadolu arilar geldi ikide hibrit aldim bal verimini gormek icin uc gundur bolmelerde bugun kek bolumlerini acayimda ciksinlar bakalim. Elimde 4 adet damizlik oldu ikisi ege arastirmanin ikiside machelin bakalim hangisi verimli olacak deneyecegim

Şevket Hocam,
Ben Anadolu'nun ipini çektim.
İnşallah sizin aldığınız verimli olur.

Selam arkadaşlar ben foruma henüz yeni katıldım  herkese en derin saygı ve selamlarımla verimli bir sezon geçirmenizi dilerim....
Birkaç bölümde paylaşılan bilgi ve deneyimleri okudum oldukça yararlı bilgiler olduğu kesin paylaşımlar için herkese ayrıca teşşekkür ederim..
Nevzat bey anadolu ırkının ipini çektim derken olumsuzluk anlaşılıyor.Kısaca sebeblerinden de  bahsedermisiniz.

Çevrimdışı nevzatkayacık

  • *
Ynt: Şevket hocanın Köşesi
« Yanıtla #26 : 30 May 2017 12:25:32 »
Machel ariciliktan istedigim saf damizlik anadolu arilar geldi ikide hibrit aldim bal verimini gormek icin uc gundur bolmelerde bugun kek bolumlerini acayimda ciksinlar bakalim. Elimde 4 adet damizlik oldu ikisi ege arastirmanin ikiside machelin bakalim hangisi verimli olacak deneyecegim

Şevket Hocam,
Ben Anadolu'nun ipini çektim.
İnşallah sizin aldığınız verimli olur.

Selam arkadaşlar ben foruma henüz yeni katıldım  herkese en derin saygı ve selamlarımla verimli bir sezon geçirmenizi dilerim....
Birkaç bölümde paylaşılan bilgi ve deneyimleri okudum oldukça yararlı bilgiler olduğu kesin paylaşımlar için herkese ayrıca teşşekkür ederim..
Nevzat bey anadolu ırkının ipini çektim derken olumsuzluk anlaşılıyor.Kısaca sebeblerinden de  bahsedermisiniz.

Kafkas67 arkadaşım,

1-Damızlık  Anadolu üzerine kat verdiğim, sıkışık olmadığı halde ana gözleri yaptı.

2-Çok saldırgandı. Kovan açtırmıyordu.

Keyifli arıcılık yapmak istiyorum.

O nedenle arılıktan diskalifiye oldu.

Her şey daha yaşanası bir Türkiye için ....

Çevrimdışı Şevket Topal

  • *
  • İleti: 117
  • Katkı 3
  • Koloni sayısı: 100
Ynt: Şevket hocanın Köşesi
« Yanıtla #27 : 30 May 2017 13:50:15 »
Bence arinin bir davranisi diger ariyla tutmuyor kimi kolay ana kabul ediyor kimi zor kabul ediyor kimi hircin oluyor kimi mazlum oluyor kimi bal dolduruyor kiminde yok kimi kimsi cikiyor kisi kimisi cikmiyor bu ari canlisini cozmek cok zor hele bir iki sandikla hic anlayamadim

Çevrimdışı KAFKAS 67

  • *
  • İleti: 19
  • Katkı 0
Ynt: Şevket hocanın Köşesi
« Yanıtla #28 : 30 May 2017 15:22:51 »
Nevzat bey açıklamanız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı Şevket Topal

  • *
  • İleti: 117
  • Katkı 3
  • Koloni sayısı: 100
Ynt: Şevket hocanın Köşesi
« Yanıtla #29 : 10 Tem 2017 10:13:36 »
Arkadaşlar bir arkadaşım çerceveile bal istedi sorunsuz kargo ile gönderebilmem için nasıl bir koli paket yapmalıyım yardım için şimdiden çok teşekkür ederim