Gönderen Konu: Ana Arının İşaretlenmesi  (Okunma sayısı 5268 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa Turgut

  • *
Ana Arının İşaretlenmesi
« : 23 Oca 2017 22:15:52 »
    Ana arının işaretlenmesi özellikle kimyasal içermeyen su bazlı özelliğe sahip olan Uni POSCA PC-5M (1.8 - 2.5mm) işaretleme kalemi kullanarak, Kolonilerimizdeki ana arıların daha rahat görülmesi ve yaşının tesbit edilmesi açısından büyük önem arzetmektedir. Bu konuda yapılacak uygulamanın
ideal bir işaretleme aparatıyla yapılmasıda o kadar önem taşımaktadır.
   Bu konuyla ilgili yapılan uygulamaları buradan paylaşmaya devam edeceğim...
« Son Düzenleme: 24 Oca 2017 09:42:15 Gönderen: Mustafa Turgut »

Adil olanı severim.

Çevrimdışı nevzatkayacık

  • *
  • İleti: 328
Ynt: Ana Arının İşaretlenmesi
« Yanıtla #1 : 25 Oca 2017 02:43:41 »

Önceden ana arı işaretleme aparatı almıştım. Süngerli. Bir tane ana arıyı fazla sıkıştırdım ve kaybettim.
Şimdilerde ana arı çerçevede gezerken kalemle başının üstünü işaretliyorum.
O işine devam ediyor.
Her şey daha yaşanası bir Türkiye için ....

Çevrimdışı Mustafa Turgut

  • *
Ynt: Ana Arının İşaretlenmesi
« Yanıtla #2 : 25 Oca 2017 07:22:43 »
Oda güzel gezerken uşaretliyebiliyorsanız. Peki ne ile işaretliyorsunuz, Boya olarak oje mi kullanıyorsunuz yoksa kalemmi? Oje kullanıyorsanız ojenin kokusu anayı riske sokmuyormu? Nasip olursa bende bu sene ilk defa ana arı işaretlemeyi başlayacağım inşaallah...
Adil olanı severim.

Çevrimdışı nevzatkayacık

  • *
  • İleti: 328
Ynt: Ana Arının İşaretlenmesi
« Yanıtla #3 : 25 Oca 2017 10:52:01 »
Uni posca kalemle isaretliyorum. Zamanla silinebiliyor ama tekrar isaretliyorum.
Her şey daha yaşanası bir Türkiye için ....

Çevrimdışı Mustafa Turgut

  • *
Ynt: Ana Arının İşaretlenmesi
« Yanıtla #4 : 25 Oca 2017 11:28:36 »
Üni posta ile sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Kimyasal olmadığını biliyorum, kokusuna yok gibi İzmir Tarım fuarında 2 adette ben aldım. Çinli Arıcılik malzemesi satan bir firmaydı, yalnız sarısı kalmadığı için beyaz ile kırmızısını aldım. Çinli kalemi bana verirken Japon malı olduğunu üstüne basa basa söylemişti. İlk fırsatta arılığa gittiğimde erkek arılarda deniyeceğim.
 Seçimi iyi yapmışız bu işe uygun en iyi işaretleyici, kimyasal içermeyişi ve kokusuz olması uygulamada kafeste hapsetmek gerektirmiyecektir diye düşünüyorum. Saygılar...
« Son Düzenleme: 25 Oca 2017 11:59:59 Gönderen: Mustafa Turgut »
Adil olanı severim.

Çevrimdışı nevzatkayacık

  • *
  • İleti: 328
Ynt: Ana Arının İşaretlenmesi
« Yanıtla #5 : 25 Oca 2017 11:42:20 »
Ben de nette erkek ari isaretlendigini gordugum icin ana niye olmasin dedim. Yaptim. Sorun yok.
Her şey daha yaşanası bir Türkiye için ....

Çevrimdışı Onur Özer

  • *
Ynt: Ana Arının İşaretlenmesi
« Yanıtla #6 : 15 Eyl 2017 17:31:46 »
Mustafa Bey aynı kalemi ben de kullanıyorum, lakin işaretlemeden sonra anayı sıkıştırıp dışarı kovaladı işçi arılar.

Ana birkaç kez kovana dönmeye çalıştı, giremedi.

Ertesi gün baktığımda ana dönmüştü.

Petek üzerinde boyadım, sağa sola da bulaştırdım.

Bu yüzden mi yoksa kalemden mi kaynaklanıyor?

  • *
Ynt: Ana Arının İşaretlenmesi
« Yanıtla #7 : 28 Eyl 2017 18:10:16 »
Mustafa Bey aynı kalemi ben de kullanıyorum, lakin işaretlemeden sonra anayı sıkıştırıp dışarı kovaladı işçi arılar.

Ana birkaç kez kovana dönmeye çalıştı, giremedi.

Ertesi gün baktığımda ana dönmüştü.

Petek üzerinde boyadım, sağa sola da bulaştırdım.

Bu yüzden mi yoksa kalemden mi kaynaklanıyor?

İyi çalışmalar

Merhaba Onur Bey,
  Bahsettiğiniz sorunu ben yaşamadım. Boyamayı petek üzerinde yaptığınızı söylüyorsunuz, uygulamayı petek üzerinde boyamaktan ziyade ana arıyı petek üzerinde kanatlarından tutarak parmaklarınızın arasında boyamalısınız. Kullandığınız boya su bazlı ve kokusuz olduğu için hiç bir sorun yaşatmayacaktır. Dünya arıcılarının kullandığı bir kalemdir. Kalemle ilgili bir problem değil bu.
Adil olanı severim.

Çevrimdışı Onur Özer

  • *
Ynt: Ana Arının İşaretlenmesi
« Yanıtla #8 : 28 Eyl 2017 20:13:24 »
Anlaşılan hata bende.

Teşekkürler
Nabêjin kê kir, dibêjin kê got.

Çevrimdışı Ünal

  • *
Ynt: Ana Arının İşaretlenmesi
« Yanıtla #9 : 29 Eyl 2017 00:30:10 »
Onur bey merhaba,
Aslında petek üzerinde boyamak kolay ve sorunsuz oluyor ben öyle yapıyorum. Ana arıyı boyamadan önce kovan gövdesine bir iki kez kalemi hafifçe sürün bazen boya sulu olabiliyor kalemin ucundan ıslaklığını alsın sonra ana arımızın kafasına gelmemesine özen gösterin kanatlarına gelse çok sorun olmaz. İsterseniz erkek arılar üzerinde pratik yapın erkek arı yoksa işçi arı üzerinde deneme yapın ana arı malum çok kıymetli hassas olmak lazım.

Çevrimdışı Onur Özer

  • *
Ynt: Ana Arının İşaretlenmesi
« Yanıtla #10 : 29 Eyl 2017 10:50:20 »
Bol deneme yapmak lazım..

Teşekkürler
Nabêjin kê kir, dibêjin kê got.

Çevrimdışı İsmail Koca

  • *
  • İleti: 46
  • Katkı 2
Ynt: Ana Arının İşaretlenmesi
« Yanıtla #11 : 29 Eyl 2017 12:15:21 »
İyi günler

Servis de arabaya rütuş yapaçaktı.boyanın su bazlı olduğunu söyledi.Bende az istedim.eve gelince oje şişesine doldurdum.Anasız kovanda bulduğum erkekleri boyadım.her tarafını boyadığım halde ölmemişlerdi.Baharda biraz daha suyunu kaybettirerek anaları boyayacağım.Başkalarının da yıllardır ana arılarını oto boyasıyla  boyayanları biliyorum.

  Boya kalemi aldım ucunu boya çıksın diye bastırınca fırladı gitti.buldum taktım bir daha da uğraşmadım.