Gönderen Konu: Suni Tohumlama için özel ana üretimi.  (Okunma sayısı 1548 defa)

  • *****
  • İleti: 634
  • Katkı 39
  • Koloni sayısı: 5
Suni Tohumlama için özel ana üretimi.
« : 12 Oca 2017 23:11:00 »

Başlatıcılı versiyon

1- Başlatıcı en sağlıklı ve en az kimyasala maruz kalmış kolonilerden seçilecek.
2- Başlatıcılar kesinlikle varroa yoğunluğu gözlenmiş konilerden hazırlanmayacak.
3- Başlatıcıda bol polen olacak.
4- Başlatıcıda ilk gün şurup devamında sürekli kek olacak.
5- Tek transfer çerçevesi girilecek.
6- Transfer çerçevesinin sadece alt kısmına transfer yapılacak.
7- Maksimum 12 meme besletilecek.
8- Memelerin başlatıcıda kapanmasına asla müsade edilmeyecek.
9- Memeler onuncu günden önce tüplenmeyecek.
10- Onuncu gün kullanılacak tüplere donmuş bal ya da bir parça kek konulacak. (Tüplerin dibindeki girintilere basarsanız ana arıya bulaşmaz)
11- Analar doğduktan sonra yanlarına mutlaka açık yavrulu çerçeve çekilecek.

Başlatıcısız versiyon (Bunu tercih edin)

1- İki katlı sağlıklı bir kolonide katların arasına ızgara konur.
2- Ana arı alt kata indirilir.
3- Üst katta tam ortada en az iki tane açık yavrulu çerçeve bırakılır.
3- Üst kata 2cm çapında uçuş deliği açılır.
4- Ertesi gün üst katta iki açık yavrulu çerçeve arasına transfer çerçevesi girilir.
5- Memeler kapandıktan sonra ya kuluçka makinasına alınır ya da kuluçka olarak kullanılacak başka bir koloniye.
6- Memeler alınır alınmaz yeni transfer çerçevesi girilir. Yanlara yine açık yavru çekilir.

Not: İkinci sistemde arılar biraz nazlı meme yapabilirler. İlk verdiğinizde hiç tutmasa bile 2-3 sefer deneyin. Bir kere tutmaya başladılar mı artık durmazlar. Israrla tutmazlar ise başka kolonilerde deneyin. Biraz naz çekersiniz ama değer.
« Son Düzenleme: 17 Şub 2017 11:33:28 Gönderen: İzzet Akçay »

Saygı eken sevgi biçer...

Çevrimdışı Esat Eryılmaz

  • *
  • İleti: 108
  • Katkı 1
  • Koloni sayısı: 40
Ynt: Suni Tohumlama için özel ana üretimi.
« Yanıtla #1 : 12 Oca 2017 23:11:55 »
Sabırsızlıkla bekliyoruz. ;)

Çevrimdışı İzzet Akçay

  • Admin
  • *****
  • İleti: 634
  • Katkı 39
  • Koloni sayısı: 5
Ynt: Suni Tohumlama için özel ana üretimi.
« Yanıtla #2 : 17 Şub 2017 11:33:46 »
Güncellendi.