Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Köşeler / Ynt: İzzet'in Köşesi
« Son İleti Gönderen: Şevket Topal 11 Eyl 2019 16:45:47  »
Doğum günün kutlu olsun Allah hayırlı uzun ömür versin nice mutlu yıllara inşallah
2
Hastalıklar/Zararlılar / Ynt: Arıcının Güve Mücadelesi
« Son İleti Gönderen: PENDORYA 20 Ağu 2019 15:20:42  »
Çok ilginç bir bilgi. Doğruluğu kesinlik kazanırsa harika olur.
3
Hastalıklar/Zararlılar / Ynt: Arıcının Güve Mücadelesi
« Son İleti Gönderen: Kerim çavdar 20 Ağu 2019 13:48:56  »
Selamlar dostlar
2018 yılında ceviz yaprağı kullandım,yaş ceviz yapraklarını saklayacağım peteklerin üzerine ve altına  bol miktarda koyup saklanacak petek dolu kovanın kapağını kapattım gayet iyi oldu sıkıntı yaşamadım
Sizlerede öneririm
4
Hoşlaşma Merasimi / Ynt: Çay Koy Keçeli
« Son İleti Gönderen: Arı Ustası (Serkan Diril) 16 Ağu 2019 19:05:01  »
Hayırlı olsun.
Ne demiş usta, Arıcılık iflah olmaz bir hastalıktır. ;D ;D ;D
Hay Yaşa Pendora Usta  ;)
5
Hoşlaşma Merasimi / Ynt: Çay Koy Keçeli
« Son İleti Gönderen: PENDORYA 16 Ağu 2019 19:00:32  »
Hayırlı olsun.
Ne demiş usta, Arıcılık iflah olmaz bir hastalıktır. ;D ;D ;D
6
Hoşlaşma Merasimi / Çay Koy Keçeli
« Son İleti Gönderen: Arı Ustası (Serkan Diril) 16 Ağu 2019 18:30:06  »
Hayatta bazı zamanlar vardır ki yaşanması kaçınılmazdır.

Geçen 2 yılda  benim için yaşanması kaçınılmaz anlarla geçti.

Nihayet arılarla buluşmamın önündeki engeller kalktı.

2 yıl önce arılardan uzaklaşırken bütün malzemelerimi ne var ne yok (yok pahasına) elden çıkartmak zorunda kalmıştım.

Şimdi herşeye sıfırdan başlıyorum.

Eeee ne demişler;

Çay Koy Keçeli Yeniden Başlıyoruz...
7
Ana Arı / Ynt: ÜYELERİMİZ ARASINDA ANA ARI TAKASI
« Son İleti Gönderen: ahmet çetin 16 Ağu 2019 08:38:06  »
Merhaba prozac022
Benim şöyle bir sorum olacak
Carnica nın AGT hattı hakkında bilgi verebilirmisiniz
selamlar
8
Hoşlaşma Merasimi / Ynt: bayram
« Son İleti Gönderen: PENDORYA 15 Ağu 2019 02:43:03  »
Sizin de bayramınız mübarek olsun. Buradan bütün arıcı dostlarımızın kurban bayramını kutlarım.
9
Ana Arı / Ynt: ÜYELERİMİZ ARASINDA ANA ARI TAKASI
« Son İleti Gönderen: PENDORYA 15 Ağu 2019 02:37:45  »
prozac022 merhaba;

Elimde bal verimi, yavru verimi ve petekte yavru deseni çok süper bir ege ekotipi var. Baharda bu arıdan ana arı üreteceğim. İsterseniz sizdeki yerlilerle takas edebilirim.
10
Ana Arı / Ynt: Üyelerimizin Ana Arı Üretimi Rakamları
« Son İleti Gönderen: PENDORYA 15 Ağu 2019 02:16:29  »
Sayın prozac022 merhaba, bayramınız mübarek olsun.

Bu konuda sizinle aynı tarafta değilim maalesef. Bu sene başıma gelenleri anlatayım kısaca;

1)- Aydın'da ana arı üreten birinden önce 2 adet Karniyol istedim. Gelen arılar sarı renkli olunca sordum bu nasıl Karniyol diye, pardon size Buckfast gönderdik galiba dediler.

2)- Aynı arıcıdan bu sefer 2 adet İtalyan istedim. Gelen analardan biri işçi arılardan bile daha küçüktü ve gelir gelmez erkek arı yumurtası attı ve imha ettim. Diğeri ise İtalyan'dan çok Buckfast özellikleri gösteriyor.

3)- Bu sefer adı sanı bilinen birinden alayım dedim. Ankara'da bol reklamı olan bir lisanslı üreticiden 3 adet İtalyan istedim. Biri kabul edilmedi, hadi bu benim hatam diyelim. Diğerleri kabul edildi. Kabul edilen İtalyan ananın biri kendisine hiç benzemeyen bildiğiniz esmer Anadolu-Karniyol benzeri işçi arılar üretti. Bu işçi arılar kovan kapağını daha açarken büyük bir uğultu ile dışarı doğru kaynıyorlar. Bu kovandaki analarını öldürdüğüm Anadolu arılarım bu kadar saldırgan değildi.

4)- Yakındaki bir arıcıdan saf karniyoldan üretme F1 analı ( Anadolu erkeklerle çiftleşmiş) iki adet bölme kovan satın aldım. Arıları alalı 3 ay oldu, 6 çerçeveden 8-9 çerçeveye zorla çıktılar. İlerleme çok zayıf. Yerliler ve İtalyanlar solladı geçti, bunlar yerinde sayıyor. Sakinlik mi ? Böyle sakin arı hayatımda görmedim. Arı sanki"Ben seni ısıramam, sen beni ısır "diyor. Sakinlik sıralamam şöyle; Karniyol, İtalyan, Buckfast, Anadolu. Tabi bu konuda bendeki arıların ne kadar ırk olduğunu da tartışmak gerekiyor. Türkiye'de ana arı üretimi 10 üzerinden bence 3. ( Burada genelleme yapıyorum, işini hakkıyla yapan insanların hakkını yemek istemem, zaten 10 üzerinden 3 vermeme sebep de onlar . Onlar da olmasa benim notum sıfır zaten)

Ben de bir hobi arıcıyım. Toplam 12 kovan arım var. Benim için önemli olan bal miktarı değil, rahat çalışabileceğim bir arı olması. Bu nedenle sakin tabiatlı bir ana arı ile yola devam etmek en doğrusu. Hobi arıcılar aradıkları özellikleri taşıyan ana arıları bulunca bu arılardan kendisi üretmeli bence. Hele ki iyi özellikleri taşıyan bu analar bölge arısı ise en güzeli. Çünkü ben bu şekilde hareket edeceğim yeni sene.

Kimseyi de yanıltmak istemem, bu yazdıklarım yaşadıklarıma göre kendi tecrübelerim ve bu tecrübelerden oluşturduğum fikirler. Elimde bal verimi ve yavru atımı, petekte yavru deseni mükemmel bir Ege ekotipi var. Diğer yerli arılardan nispeten daha az saldırgan, daha sakin (Karniyol kadar değil tabii). Baharda bölmeler alıp bu arıdan üreteceğim. Herkese selamlar.
Sayfa: [1] 2 3 ... 10