Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
kata hiç transfer yapılmasa, damızlıktan alınan yumurtalar 2. gün sonunda kata verilse ve aradaki bölme kapatilarak anasızlık hissi verilse, ana memesi başlatıldığında aradaki bölme açılsa daha iyi olmazmı
2
Sabit Arıcılık / Ynt: Sıfır besleme ile kolay aricilik yapilir mi ?
« Son İleti Gönderen: Şevket Topal 15 Mar 2019 21:27:39  »
Kardeşim mayasız ekmek olmaz siz arının çoğalması için destekleyin arı güçlensin nektar akımında bal toplar bal toplaması için nektar akımı zamanında kuvvetli tarlacı yetiştirmelisiniz sizin verdiğiniz kek şurup arıların çoğalması için çok gereklidir
3
Sabit Arıcılık / Ynt: Sıfır besleme ile kolay aricilik yapilir mi ?
« Son İleti Gönderen: ismail27. 12 Mar 2019 11:43:53  »
Şevket Abi Haklısın aslında verdiğin örnekte tabiri caizse lap diye oturmuş fakat işte imkanlar kısıtlı şehirde arı beslemek çok zor oluyor oğul falan çıkınca çok stres oluyo bende yani yer zaman ve imkanlar kısıtlı 4 kat değilde ilk etapda 2 kat götürsem sonra ayda bir fln kontrole gidip kat atabilirim aslında ama benim asıl merak eddiğim hiç besleme kek vs vermeden arı kendini ne kadar idare edebilir
4
Sabit Arıcılık / Ynt: Sıfır besleme ile kolay aricilik yapilir mi ?
« Son İleti Gönderen: Şevket Topal 12 Mar 2019 10:41:52  »
Değerli arkadaşım siz askari ücretliyi villaya taşımak istiyorsunuz bu villanın giderlerini askari ücretli karşılaya bilirmi bence bu kovanda arı ısınırmı kovanı temizlermi kuluçkaya korurmu haftada bir gün takip edebileceğin bir yerde arıcılık yapın derim evde bakın gelişince bal sezonu köye taşıyın derim
5
Sabit Arıcılık / Sıfır besleme ile kolay aricilik yapilir mi ?
« Son İleti Gönderen: ismail27. 12 Mar 2019 01:05:07  »
Merhaba Arkadaşlar  Geçen Sene İki Kovanım vardı şehirde arıcılık acemi biri için oldukca zor olmuşdu başarılı bi şekilde kat atmış ve baya güzelde bakmışdım fakat kovanımın biri  oğula kaçınca binlerce arıyı bi arada gören komşular  baya şaşırmış ve tedirgin olmuşlardı hiç kimseden şikayet gelmemesine rağmen ilerde sıkıntı çıkmasından endişe edip şehirde arıcılık bana göre değil diyip kovanlarımı satma kararı almış ve satmışdım
Bu sene aklım gidip geliyor içim kıpır kıpır oluyor yine bi kovan arı almak istiyorum fakat forumdaki usta abilerimin görüşünü almak istedim söyleyeceklerim teknik arıcılığa ters olduğu için kızmadan:) yardımcı olursanız çok sevinirim olumlu veya olumsuz görüşlerinize ihtiyacım var
►Bu sene şehir değilde  köye koymayı düşünüyorum yalnız bakım yapamayacağım için karakovan misali  1 kovan arı alıp 3 kat veya 4 kat çıkıp çerçevelerini hazır petek değil boş çerçeve olarak  versem bu arının gidişatı ne olur çok merak ediyorum hatta 3ve 4. kat arasına ana arı ızgarası koysam 4.kata da kasnak çerçeve koysam dahamı iyi olur  katları aniden vermemin sebebi arı köyde olacağı için bakım yapma fırsatım olmamasından  ... uzun oldu umarım derdimi anlatabilmişimdir  sizce bunu denemelimiyim yoksa vazgeç bu sevdadan hiç uğraşma 1 kg bal bila alamazsın mı dersiniz?
6
  Ballık ilavesi yaparken koku kullanılması durumunda kavga etmeyip birlikte çalışacaklardır ballıkta.
7
Çift analı sistem dediğinizde işin birkaç farklı şekli oluyor.

1-Dikine
2-Enine
3-Aynı yerde

1-Dikine sistem arının gelişim şekilne çok daha uygun olmasına rağmen arıcının işini çok zorlaştıran bir şekil. İlla yapacağım derseniz çok basit; Ana arı ızgarası ile iki yavrulu bölgeyi ayıracaksınız. Yavrulu bölge olmazsa arılar yavru olan kısımda yoğunlaşıp yavrusu olmayan anayı terk ederler. Benim tavsiyem ilk kat kuluçka ortaya ballık en üste bir kuluçka daha sistemi olur. Ama direkt birinci kuluçka araya ızgara ikinci kuluçka  ve üzerine ballıklar şeklinde çalışabilirsiniz. Anaların yakın olması riski artırır.

2-Enine sistem benim tercih ettiğim sistem. Ayrı kovanlarda ayrı anaların oluşturduğu kolonilerin yukarda ortak ballıkta birleşmesi.



Bu video ne demek istediğimi gayet net anlayacağınızdan uzun uzun anlatmayacağım.

3- Aynı kuluçka alanında birden fazla ana ile çalışma konusunu Serkan ve Mustafa abi anlatmışlar. Serkanın paylaştığı link bu işin bilimsel olarak zirvesidir.

Ancak benim nacizane tavsiyem Mustafa abinin de dediği gibi iyi ıslah edilmiş arılarla calışarak işin fantazi kısmına kaçmamanızdır.

Ayrıca Zülfünün paylaşmış olduğu 4 girişli modeli de inceleyin derim. Yabancılar buna queen castle derler. Bu sistemin nasıl bala çalıştığının da bir videosunu gönderiyorum size.

Videoda ızgaranın altına dikkatli bakarsanız 3 çerçevelik 3 farklı arı var kovanda. Ama hepsi aynı ballığa çalışıyorlar.



Buradaki ruşet kovanları yanyana koyup  ayrı ana arının işçilerini yukarıda ortak ballığa çalıştırınca arılar ana arıya yada birbirine zarar veriyor mu deneyen arkadaşlar veya abiler acaba deneyimlerini paylaşabilirler mi
8
Polen / polen ultra viyole ışığa maruz bırakılırsa ne olur?
« Son İleti Gönderen: ali kaptan 05 Mar 2019 09:55:39  »
satın aldığımız polenlerin hastalık taşıyıp taşımadığı belli değil.bu polenleri arılara verdiğimizde haliyle hastalık bulaşma ihtimali oldukça yüksek.

satın alınan poleni hastalıktan ari kılmak için u-v ışığa belli süre maruz bıraksak ne olur?polene zarar verir mi veya hastalık etmenlerini temizler mi?

veya yavru hastalıgı taşıyan polenler nasıl dezenfekte edilebilir?
9
Arı Ürünleri / Ynt: Bal pazarlama yöntemleri
« Son İleti Gönderen: Onur Özer 03 Mar 2019 11:41:06  »
Dahası, tarım bakanlığı personeli de ceza yazar. Temiz raporu da işe yaramaz, maalesef
10
Köşeler / Ynt: Şevket hocanın Köşesi
« Son İleti Gönderen: Şevket Topal 25 Şub 2019 17:55:43  »
Buraya bir not düşelim 23-24 - 25 şubat soğuk oldu arılar uçamaz sizde nasıl günler arıcı arkadaşlar
Sayfa: [1] 2 3 ... 10