Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Köşeler / Ynt: Şevket hocanın Köşesi
« Son İleti Gönderen: Şevket Topal 02 Ağu 2020 17:20:38  »
Tüm forum arkadaşlarımın bayramını tebrik ederim bayramınız kutlu olsun
2
Hoşlaşma Merasimi / çorumdan sevgiler
« Son İleti Gönderen: Kazimbirdal 28 Haz 2020 21:45:19  »
merhabalar arkadaşlar aranıza katılmaktan mutluluk duydum. ismim kazım çorumda arıcılık yapıyorum. sizlerin de bilgi paylaşımı ve yol gösterimi sayesinde işimi daha profesyonel yapma amacındayım. forumda bu bölgelerde olan arkadaşlar varsa özellikle tanışmak isterim.
sevgiler..
3
Kolay Arıcılık Yöntemleri / 3 kolonili sistemlerle ilgili sorularım
« Son İleti Gönderen: Kazimbirdal 28 Haz 2020 21:22:49  »
merhabalar.
3 kolonili sistemlerle ilgili birkaç sorum olacak;

kuluçkalıklar 3 adet yan yana ruşet ve ballıklar iki adet üstte olan arılarda ( her ruşette ayrı koloni ) oğul kontrolü ve oğul engelleme nasıl yapılıyor ? altta iki kuluçka ortada boşluk olan kısımlarda bakım işlemi kolay ancak üç ruşetli sistemde nasıl oluyor anlamak istiyorum. acaba üstteki ballıklar yeterinden fazla olduğundan arının oğul etme isteği olmuyor mu ?

dikey ikili koloni sisteminde koloniler arası 48 cm gerekiyor ana feromonlarının kokuları birbirlerine ulaşmasın vs. gibi bir düşünceyle. yatay ikili ve üçlü sistemlerde bu sorunu nasıl çözüyoruz ?

koloniler ruşetlerde olacağı ve ballık konusunda sıkıntı olmayacağı için ana arının üretim alanı kısıtlaması yapılmış olacak ( forumda broedbeperking konusuna dayanarak ) ve arılar daha az yavru besleyeceği için daha az yorularak daha fazla yaşayacak, daha fazla bal üretecek gibi bir hipotez öne sürebilirmiyiz ?

kışlatmada arıların anayı bırakıp üst kata çıkması gibi birşey olurmu ?

üç analı sistemlerde değil normal sistemlerde de bizim bildiğimiz arıların kışlamak için fazla ısıya ihtiyaçları olmadıkları soğuktan zarar görmedikleri yönünde. peki dan margarit vb. neden kovanlarını bu kadar sarıp sarmalıyorlar ve bu sarma işlemi sonucunda kovanlarda nem oluşmuyor mu ? bu son soru konuyla alakasız oldu ama başka konu açmayayım dedim :)


teşekkürler
4
Buckfast / Ynt: Buckfast Kriterleri
« Son İleti Gönderen: Aepia 28 Haz 2020 16:22:16  »
Kanat gücünden kasıt, tarlacı arıların uzak mesafelere uçabilme özelliğidir. Ne kadar uzağa gidebilirse, o kadar iyidir..
5
Merhaba atalha;

Aslında olayı tam olarak arıcılara anlatamadım, anlaşılmadı da.
Hatta bazı arıcı arıcılar"İnsanlar bile melez, arılar melez olsa ne olacak ki?" dediğinde pek bir şey anlaşılmamış olduğunu anladım.
Mevzu sadece satılan damızlıkların kontrolü ile sınırlı değil. Sizin elinizdeki arılardan damızlık ayırmaktan tutun da, satış amacıyla ana üretiminde üretilen anaların kalitesi ve damızlık değerine kadar çok geniş konuları kapsıyor. Avrupalılar 50-60 yıldır bu tekniği damızlıklarında kullandılar ve çok başarılı oldular. Şimdi ise sadece kanat indeksleri ile değil, karın halka renkleri, dil uzunluğu, kıl uzunluğu gibi konular ve mDNA analizi ile olayı tamamladılar. Tabi burada önce bizim emeklememiz gerekiyor ki daha sonra yürüyüp koşalım. Önce bu kanat analizlerini bir öğrenelim, oturtalım sonra diğerlerine sıra gelsin. Bu aradaki 50-60 yıllık fark hemen üç günde kapanmaz nasılsa. Arıcılarımızın da buna hazır olması gerekiyor.
Selamlar.
6
Ana Arı / Ynt: ÜYELERİMİZ ARASINDA ANA ARI TAKASI
« Son İleti Gönderen: PENDORYA 08 Haz 2020 00:02:40  »
Örnek paylaşım. Tebrik ederim.
7
Ana Arı / Ynt: ÜYELERİMİZ ARASINDA ANA ARI TAKASI
« Son İleti Gönderen: Onur Özer 07 Haz 2020 02:00:40  »
Kayseri'de, arıcılar arasında kurduğumuz, WhatsApp grubunda, bugün bir ağabeyimiz ana arı takasında bulunarak bu yolda hepimize örnek oldu.
Buradan, her ne kadar sitemize üye olmasa da, Barsamalı Ali Temiz'e teşekkürlerimi iletiyorum.

Aşağıda resmi..

[img]
8
Emeğiniz için çok teşekkürler Hakan Bey,
Bugün için bir çok arıcının belli ırklara karşı çok büyük bir merakı var. Herkes aldığı arının ırkının tam olarak satanın söylediği özellikleri taşıyor mu bu proğram sayesinde öğrenencek. Şu an için Türkçe başka alternatifi olmayan bir proğram. Teşekkürler
9
Buckfast / Ynt: Buckfast Kriterleri
« Son İleti Gönderen: PENDORYA 11 May 2020 01:37:40  »
Herhalde burada Kanat gücü derken, işçi arının günlük uçuş etkinliği kastediliyor.
10
Arkadaşlar merhaba.

Bu aralar foruma katkıda bulunamadım kusura bakmayın.
Fakat çok yoğun bir çalışma içindeydim. Fakat ortaya çıkan şeyin onca çekilen emeği karşılayacağını düşünüyorum.
Türkiye'de yapılan arıcılığa ve arıcı dostlarıma ıslah, ana arı yetiştirme, damızlık seçimi ve kolonilerin damızlık değerinin tahmininde yeni bir çığır açacağını düşünüyorum.

Youtube'ta şimdilik üç bölüm halinde yayınladım. Videoların sizlere faydalı olacağını düşünüyorum. Selam ve sevgi dileklerimle.




Sayfa: [1] 2 3 ... 10