Gönderen Konu: Çift analı sistemler sabit arıcılığa ivme katabilir mi?  (Okunma sayısı 4995 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı savaskoc

  • *
  • İleti: 5
  • Katkı 0
Hakan bey merhabalar
bu yöntem epeydir benimde aklımda idi bir yerden duymuştum ama yapmaya cesaret edemedim doğrusu. fotoğrafları nerede paylaştınız göremedim ayrıca fransa da yapılan yöntemin kayıtlarına nasıl ulaşabilirim. kattaki ana çifleşip geldiği zaman birleştirmeyi nasıl yapmayı düşünüyorsunuz. teşekkür ederim

Çevrimdışı Hakan Kayhan

  • *
  • İleti: 46
  • Katkı 0
  • Koloni sayısı: 10
  • Yer: Bursa Gemlik Kurtul
Merhaba,

fotoğraflar mesajımda var siz göremiyor musunuz ?

https://www.facebook.com/apiculteur.miel

facebookta bu arkadaşın paylaşımlarında var video ordan bakabilirsiniz,

bir süre arada ızgara ile çalışmalarını takip edeceğim , daha sonra aradaki ızgarayı çekince koloni eski anayı imha ediyormuş veya garanti olması açısından alttakini bulup ezersiniz ızgarayı da kaldırır oyle devam ettirirsiniz. zaten koloni yeni ananında kokusuna alışık olacağı için sıkıntı olmayacaktır. tabi yukarıdaki ana en azından bir tur yavru çıkarmış olması güvenlik açısından iyi olacaktır.

Çevrimdışı Mehmet GÜNGÖR

  • Moderator
  • *****
  • İleti: 37
  • Katkı 2
  • Yer: Kayseri

Bu resimde 2 çerçevelik kafes içerisinde bir meme var , bir ilk katta dışarıda meme var, ızgara üstünde katta da eski ana var.
Kısa süre bu şekilde kalıp çiftleşebiliyorlar. ilk önce boşlukta ki çiftleşip geliyor, sonra onu alıp kafes içerisinde ki serbest bırakmıştım.
Çok takip gerektiriyor,sağlıklı doğduklarına bakmak , yumurtlamalarını takip etmek ve meme kontrolü

Ana arı çiftleştirmek için yapıyorum, kısa süre kalıyorlar, kovanın anasını değiştiriyorum.
Şimdi sadece alta meme takıp, ızgara ile eski anayı üste alıyorum, Altaki ana yumurtlamaya başlarsa eski anayı alıyorum.
Takibi kolaylaştırmak için alttaki çerçeveleri azaltıyorum.
eski anaların boyalı olması büyük kolaylık

yeni ana yumurtalamaya başlayınca ,araya kat atıp eski ana ile beraberde 3 hafta kadar çalıştırdıklarım oldu. Daha sonra bal sezonunda gerekte olmadığı için eski anayı aldım.

Takip edemediğim kovanlardan başarısız olduklarımda oldu ,alttaki yumurtaya başlayamazsa zamanında müdahale olmadığı için meme yapıp oğul verenlerde oldu.

Bu süreçte kovan düzeninin değiştiği de hissediliyor, fayda zarar açısından hesap etmek gerek.

Diğer türlü tek ana fazlası ile görevini yerine getirecektir.



Çevrimdışı ahmet çetin

  • *
  • İleti: 30
  • Katkı 0
arkadaşlar bu  anlatığınız sistemi veya daha başka sistemleri
facebooktan NİHAT ALKAN diye aratırsanız
arkadaş bildiği kadarı ile anlatıyor
BİLGİNİZE