Gönderen Konu: SORU 6: Oğul verme, sessiz ana değişimi ve sonradan ana çıkarma arasında iç ve..  (Okunma sayısı 786 defa)

  • *****

Bu sorunun cevabı, kesin konuşmak gerekirse önceki soruların cevaplarında verildi.
Bir araya getirirsek:

1. Dış Farklılıklar

a) Oğul memeleri göreceli olarak çok sayıdadır: Orta Avrupa’da yetiştirilen Arı Irklarında (Carnica, Mellifica ve Ligustica) yaklaşık 15 ile 30 arasındadır. Genellikle yanal olarak oluşur ve Çerçevenin alt kenarlarında bulunur.

b) Sessiz Ana değişimi memeleri çoğunlukla çerçevenin ortasına dikilir ve az sayıda (1 ile 3 arası) bulunur.

c) Oğul memelerine benzer şekilde, sonradan ana değiştirme memeleri de çok sayıda dikilir. Yeni kabartılmış çerçevelerde öncelikle görülmek üzere, Çerçevenin her tarafına yayılmış olarak bulunur.

2. İç Farklılıklar

a) Oğul memeleri özellikle bunun için dikilmiş memelerden meydana gelir ve sakinleri yumurta safhasından başlayarak arı sütü ile yetiştirilir.

b) Sessiz Ana değişimi memeleri, yaşlı ananın içlerine yumurtladığı ana hücresi temelleri üzerinde oluşturulur.

c) Sonradan ana değişimi hücrelerini Arılar, işçi hücrelerini değiştirerek oluşturur. Sakinleri farklı yaşlardan işçi larvalarından gelişir. Başlangıçtan beri arı sütü ile yetiştirilen, oğul memesi ve sessiz ana değişimi memesi sakinlerine kıyasla, sonradan anayı değiştirme memelerinin Anaları, işçi larvalarının Ana yetiştirilmesi sürecine devşirilmesinin ürünleridir.

Çevrimdışı Onur Özer

  • *
Sıralama yapsak, bu 3 değişimde, hangi ana daha kaliteli olur?

Galiba, sessizce ana değişimi?

Ne dersiniz?

  • *****
Sıralama yapsak, bu 3 değişimde, hangi ana daha kaliteli olur?

Galiba, sessizce ana değişimi?

Ne dersiniz?
  Sessiz değişim analarının en kaliteli analar oldukları ileri sürülüyor. Sürekli yardımına gittiğim buradaki bir abimiz,ana değiştirmeleri sessiz değişime bırakıyor ve bu yolla üretilmiş anaların farklılıkları net gözlemlenebiliyor.

Çevrimdışı Barış TURHAN

  • *
  • İleti: 20
  • Katkı 1
  • Koloni sayısı: 13
  • Yer: Fatsa ORDU
Sıralama yapsak, bu 3 değişimde, hangi ana daha kaliteli olur?

Galiba, sessizce ana değişimi?

Ne dersiniz?
  Sessiz değişim analarının en kaliteli analar oldukları ileri sürülüyor. Sürekli yardımına gittiğim buradaki bir abimiz,ana değiştirmeleri sessiz değişime bırakıyor ve bu yolla üretilmiş anaların farklılıkları net gözlemlenebiliyor.
Bahsettiğiniz kişinin ana değişimi için kullandığı bir yöntem varmı ayak kesme vb
B.TURHAN